“Ya Allah. Semuanya dah tak sama lagi..”- Ustaz Ebit Lew Luah Rsa Rindu Pada Arw4h Bapa Buat Rmai Seb4k.

Pemergian insan yang tersayang semestinya sesuatu yang sangat p3rit. Begitu juga yang dilalui oleh seorang Pendakwah dermawan, Ustaz Ebit Lew yang mana beliau telah kehil4ngan seorang lagi insan yang rapat dengannya iaitu ayahnya.

Kini, tiada lagi sumber semangat daripada sang ayah buatnya. Menerusi satu hantaran di Facebook miliknya, Ustaz Ebit Lew meluahkan perasaan ‘s3pi’ tanpa kelibat kedua-dua orang tuanya.

Foto: FB Ebit Lew

“Ya Allah. Semuanya dah tak sama lagi. Berat benar ujian kali ini. Terasa tak mampu melaluinya. Rindunya pada bapak. Apa bapak buat sekarang ye? Ya Allah jagakanlah bapak dekat sana ya. Rindu sangat padanya. Bapak ialah bapa paling baik. Hidupnya dihabiskan untuk keluarga. Kasih sayangnya pada mak dan anak-anak.”

“Saya dah takde dua-dua. Mak dah pergi. Bapak pun. Ya Allah ampuni dan sayangilah keduanya. Bumi Malaysia dalam keadaan berat ditimpa ujian demi ujian. Perjalanan kali ini terasa p3rit. Ya Allah berilah aku kekuatan. Terasa lem4h tiada kekuatan lagi.”

“Mak bapak nanti kita jumpa semula ye. Mak bapak dah janji nak jumpa semula. Ya Allah sampaikanlah rasa sayang rindu ini pada mereka..jagakanlah mereka disana ya Allah.”

Salam takziah diucapkan kepada Usatz Ebit Lew dan keluarga. Semoga mereka tenang di sana, InsyaAllah.


Sumber: Siakap Keli, FB UEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *