(Video) Tul4r Orang Rmai Mndi Di Sungai Hulu Yam Baharu, Ada Yg Ckp Tmpt Bu4ng M4khluk H4lus?

Setelah sekian lama terkvrung di dalam rumah semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), orang ramai mula mengambil kesempatan memb4njiri kawasan perkelahan untuk bercuti bersama keluarga.

Peralihan dari Fasa 1 ke Fasa 2 membabitkan negeri di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pada 10 Ogos lalu menyebabkan warga kota berpusu-pusu mencari lokasi untuk melakukan aktiviti bersama keluarga.

Tanpa disedari, lokasi yang menjadi pilihan orang ramai di sekitar Hulu Yam Bharu itu did4kwa merupakan kawasan orang membuang abu mayat dan m4khluk h4lus di kawasan terbabit.

Menerusi sebuah video berdurasi 14 saat yang dimuat naik @manislicious di media sosial TikTok, kawasan sungai tersebut dib4njiri orang luar dan orang kampung dikawasan itu tidak akan mandi di sungai tersebut.

“Orang kampung di kawasan itu memang dah lama tak mandi dekat situ sebab orang buang ‘b3nda’ dan ada orang buang abu m4yat serta benda-benda selepas berub4t.

Sementara itu, @Adib Najmi berkata, sepatutnya orang luar yang datang tempat 4sing harus bertanya dahulu dengan orang di sekeliling sebelum mandi di sungai berkenaan.

“Datang tempat asing sebaiknya tanya dulu orang sekeliling, ni mesti jenis tengok ramai orang, dia pun ikut juga. Tak tau tempat itu boleh mandi atau pun tidak,” jelasnya.

Sumber: K! ONLINE, Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *