(Video) “Smoga Ibu awk tenang di sana..” 4ksi Wanita Ini Men4ngis Di Pus4ra Ibu Buat Rmai Tersentuh.

Perbuatan seorang wanita yang melepaskan ker1nduan kepada arw4h ibunya di pus4ra insan tersayangnya itu mengundang rasa seb4k orang ramai.

Menerusi perkongsian video oleh @onlyoneonly di laman aplikasi TikTok semalam, seorang wanita kelihatan men4ngis teres4k-es4k sambil meluahkan rasa r1ndu di kubvr arw4h ibunya.

Berdasarkan video berdurasi 50 saat oleh @onlyoneonly, wanita tersebut turut dilihat berdoa untuk arw4h ibunya yang meningg4l duni4 akibat Cov1d-19.

Wanita itu turut mengakui sangat terkil4n kerana tidak berkesempatan melihat dan menc1um ibunya buat kali terakhir kerana ketika itu, dia bersama keluarga sedang menjalani ku4rantin.

Susulan daripada perkongsian tersebut, orang ramai berasa sangat s3dih akan nasib yang menimpa wanita tersebut.

“Ya Allah, semoga wanita ini dapat jalani kehidupan dengan penuh tabah dan sabar setelah kehil4ngan permata dalam hidupnya,” jelas @AshmawiSaad.

“Saya pernah mengalami keadaan yang macam ini, pak cik saya meningg4l disebabkan Cov1d dan terasa sangat-sangat terkil4n sebab tak dapat tengok muka arw4h,” ujar @SyedBasri.

“Semoga Ibu awak tenang di sana, rasa s3dih pula bila teringakan ibu dan ayah dekat kampung, lama rasanya dah tak jenguk mereka,” kata @UmarKhalid.

Bagaimanapun, perkongsian itu mendapat krit1kan daripada segelintir netizen yang mempersoalkan tindakan wanita tersebut yang seakan mer4tapi pem3rgian arw4h.

Namun, wanita ini tampil menjelaskan bahawa dia masih tahu adab di kvbur dan hanya Allah SWT yang mengetahui segalanya.

Sumber: K! ONLINE, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *