(Video) “Bkn b4rang terl4rang..” Rmai Sal4h Faham, Lan Pet Pet Tampil Ded4hkan B4rang Yg Dijualnya

SHAH ALAM – Pelawak terkenal, Mazlan Ahmad, 52, atau lebih dikenali sebagai Lan Pet Pet menafikan terlibat dalam sebarang penjualan barangan terl4rang seperti tul4r baru-baru ini.

Lan Pet Pet berkata, sebaliknya ia merupakan produk krim kesihatan lelaki dengan dia merupakan rakan kongsi tersebut.

Katanya, video tersebut memberikan imej neg4tif kepadanya dan keluarga walaupun ketika kejadian sebenarnya dia sedang membuat penghantaran (COD) krim tersebut di sebuah lokasi di Kedah.

“Ramai sal4h faham apabila video tul4r menyatakan saya menjual barang terl4rang. Saya ingin tegaskan tidak buat begitu.

“Orang itu (pembeli) duduk kampung hendak membeli krim tersebut, namun tidak tahu cara pesanan dalam talian disebabkan telah tua. Produk ini mungkin menyebabkan dia m4lu dengan keluarga dan isterinya, jadi saya buat COD produk itu sahaja,” katanya pada sidang akhbar di hadapan kompleks mahk4mah, Seksyen 5 di sini hari ini.

Beliau yang kini bekerja sebagai pegawai khas di sebuah firma guaman memberitahu, dia memaafkan perakam dan netizen yang mengec4m susulan penul4ran video tersebut.

Ujar Lan Pet Pet, dia juga tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang termasuk meny4man perakam terbabit dan mereka yang menul4rkan video itu

Sebelum ini, tul4r di Twitter sebuah video yang memaparkan seorang individu seperti sedang menjalankan urusan jual beli dalam keadaan mencvrigakan.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *