“V4ksin ke tak v4ksin ke saya tetap..” Lana Nodin Jwb D4kwaan Produksi Ambil Pelakon Tak V4ksin.

“V4ksin ke tak v4ksin ke saya tetap tak boleh berlakon kerana akan berlepas ke Amerika Syarikat (AS) Sabtu ini”.

Itu respons ringkas pelakon sensasi Lana Nodin susulan tidak akan dibenarkan untuk memasuki set penggambaran drama Kekasih Hati Mr. Bodyguard kerana belum menerima sebarang v4ksin Cov1d-19.

Lana atau nama sebenarnya Mazlina Hasan Nordin ketika dihubungi Kosmo! Online berkata, sebenarnya wujud sal4h faham yang akhirnya meng3lirukan netizen.

“Sebenarnya pihak produksi nak sambung lagi 13 episod bagi musim terbaharu selepas sudah diberi kebenaran melakukan penggambaran.

“Awal-awal lagi mereka sudah tanya dan berbincang dengan saya mengenai perkara itu, tetapi saya memang tak dapat nak sertai disebabkan akan balik ke negara suami hujung minggu ini.

“Bukan sebab saya belum v4ksin. Jadi saya memang terp4ksa tol4k tawaran tersebut dan mereka kini sedang mencari pelakon lain yang sesuai bagi menggantikan watak ant4gonis yang saya bawakan sebelum ini,” katanya.


Menjawab persoalan ramai mengenai dirinya yang bersikap 4nti v4ksin, Lana menegaskan dia bukan seperti itu dan tetap akan mengambilnya tidak lama lagi.

“Saya bukan tak nak ambil, tetapi anak saya ada m4salah kesih4tan, dia s4kit j4ntung sejak lahir. Saya pula masih menyusukan dia sampai November nanti.

“Saya pun ada surat daripada doktor dan bukan suka-suka ingin menol4k v4ksin. Nyawa anak saya lebih penting dan jadi keutamaan sekarang ni,” ujarnya.

Tambah pelakon Aku Yang Kau Gelar Isteri itu, dia tetap akan mengambil v4ksin tetapi bukan di Malaysia dan tidak dalam masa terdekat ini.

“Saya akan ambil di AS nanti bersama suami. Tunggulah mungkin awal tahun depan ke. Bukan tak nak ambil langsung. Benda nak masuk dalam badan dan saya kena pastikan betul-betul selamat digunakan serta melepasi ujian klin1kal.

“Saya ada sebab tersendiri kenapa tak nak ambil v4ksin ketika ini. Itu hak peribadi dan hak asasi saya sebagai rakyat. Tiada siapa boleh p4ksa,” katanya.

Terdahulu, nama Lana menjadi buah mulut net1zen dan h4ngat diperkatakan kerana mengkr1tik Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah.

Dia turut ditvduh sebagai 4nti v4ksin dan cuba mengh4sut orang lain dengan mempersoalkan keberkesanan v4ksin Cov1d tersebut.

Sumber: K! ONLINE,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *