“Apabila sent4p, dia msih ada iman..” PU Syed Respon Amvkkan Kak KM, Sekali Ustaz Abdullah Khairi Msuk Komen.

Pencetus Ummah (PU) Syed menyifatkan usahawan produk kecantikkan, Kak KM sebagai masih lagi mempunyai iman apabila berasa sent4p dengan teguran yang dibuat baru-baru ini.

Menurut PU Syed, apabila Kak KM berasa sent4p dengan tegurannya ia memberi terjemahan bahawa wanita itu masih mempunyai iman dalam diri.

“Berubahlah, kerana ny4wa itu bukan dalam kawalan kita, sekejap sahaja Allah boleh tarik. Ramai yang jadi jutawan dengan berniaga dan membuat iklan patuh syariah, maka rezeki akan berkat.

“Tetapi, jika sebaliknya, pasti tiada keberkatan dalam rezeki mu (Kak KM), sekalipun banyak,” tulisnya dalam satu hantaran Instagram semalam.

Katanya lagi, teguran yang dibuat bukan mahu meng4ibkan Kak KM sebaliknya mahu menegur usahawan itu berikutan disifatkan membuat dos4 secara terbuka.

“Ambe (saya) tegur, dia kata meng4ibkan, dah selama ini, meng4ibkan diri sendiri dan keluarga, dia perasan atau tidak?

“Siapa yang meng4ibkan siapa ini? Ambe menegur secara terbuka sebab dia buat dos4 dan vir4lkannya secara terbuka, ambe tidak perlukan penghormatan dia,” katanya.

Sebelum ini, Kak KM meluahkan rasa ber4ng apabila pendakwah tersebut mengaitkan sent1men agama dengan perniagaannya serta mengatakan ia dijalankan secara berdos4 serta rezeki dimiliki tidak berk4t.

Kak KM yang menjual produk jamu untuk menjaga kesihatan wanita juga disifatkan begitu aktif di laman sosial media selain memaparkan gaya kehidupan terbuka dan moden.

Komen Netizan

Sumber: K! ONLINE, IG PU Syed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *