(Video) Dipercayai Akib4t Perbuatan Khi4nat, Turkey Kini Dil4nda Keb4karan Yg Sangat Dahsyat.

Ribuan anggota bomba bertungkus lumus dalam usaha memadamkan 4pi yang sedang m4rak, sementara pihak berkuasa pula melancarkan sias4tan berikutan kecurig4an terhadap keb4karan meletus di empat lokasi di timur Antalya, kelmarin, yang disy4ki akibat perbuatan khi4nat.

Keb4karan awal dilaporkan tercetus di sebuah pusat peranginan terkenal, khususnya dalam kalangan pelancong Russia dan Eropah Timur yang lain, terletak kira-kira 75 kilometer (km) timur Antalya.


Keb4karan hutan telah mereb4k cepat ke negeri negeri lain di Turki disebabkan faktor angin yang kuat. Berlaku sejak 2 hari lepas di Manavgat Antalya.

Kerajaan Turki telah menggunakan 2 kapal terbang, 38 helikopter sehingga semalam, mal4ngnya hari ketiga ini keb4karan masih lagi merebak ke kawasan hutan yang lain.

Video:


Sekiranya anda dapat melihat berita Turki, makcik makcik men4ngis terpaksa meninggalkan haiwan ternakan mereka dan mereka terpaksa meninggalkan rumah mereka dengan tergesa gesa dan kini tiada rumah untuk didiami.

Ini bukan Australia. Ini Turki dan ini waktu semasa 30 Julai 2021. Pray for Turkey! Permudahkanlah segala urusan mereka

Seorang lelaki berusaha memadamkan kebak4ran. – FOTO AFP

4pi terus marak bersama kepulan asap tebal daripada kebakaran hutan yang merebak merentasi wilayah peranginan Mediterranean di pantai selatan Turki, semalam, semalam. – FOTO AFP

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber: BH, Instagram, @jom_dakwah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *