Tul4r Video R4mbut Keluar Dari Kvbur Yg Berusia 100 Tahun, Ini Sebenarnya Yg Berlaku.

Sebuah video menjadi tul4r di media sosial apabila  memaparkan objek did4kwa rambut manusia  kelihatan seperti ters3pit pada batu nis4n sebuah kvbur berusia 100 tahun di California, lapor akhbar The Sun semalam.

‘Rambut’ yang ditemui oleh Joel Morrison, 37, itu dikatakan ters3pit pada batu kvbur dengan sebahagian daripadanya menjalar di  atas tanah.

Video Tersebut:

Menurut Morrison, dia pada awalnya tidak dapat memastikan sama ada objek tersebut adalah rambut sebenar.

“Bagaimanapun, selepas diperiksa, saya mendapati ia sememangnya r4mbut manusia yang keluar dari dalam kvbur tersebut,” katanya.

Video itu dimuat naik di TikTok dengan ramai netizen cuba membuat sp3kulasi masing-masing mengenai kejadian luar biasa itu.

“Keadaan seperti ini boleh berlaku terutamanya selepas b4njir besar atau hujan. Ia boleh membuatkan m4yat di dalam kvbur terapung ke atas,” kata seorang pengguna.

“Mungkin mereka mengebvmikan m4yat berhampiran pokok. Seorang petugas pengebvmian pernah memberitahu bahawa jangan t4nam m4yat dekat dengan pokok bagi mengelakkan perkara sebegini daripada berlaku,” komen seorang netizen.

Video Tersebut:

Morrison  kembali ke kawasan perkvburan tersebut beberapa hari kemudian dan mendapati ‘r4mbut’ itu tel4h hilang.

“Apabila kubvr itu terbuka akibat tek4nan akar pokok, haiwan-haiwan seperti tupai dan tikus beb4s untuk masuk dan keluar. Mungkin ia cuba untuk membuat sarang pada rambut manusia,” ujarnya.

Tambah Morrison, dia merancang untuk mengambil s4mpel rambut tersebut untuk diuji bagi mengesahkan sama ada ia adalah rambut manusia. – Agensi

Sumber: Kosmo, Tiktok 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *