“Tujuan p0sting sy bknlah utk..” Dihent4m Netizan Sbb Hin4 Ibu D3presi, Individu Ini Tampil Mohon M4af.

Baru-baru ini, vir4l di media sosial pended4han seorang wanita mengenai h4kikat sebenar seorang suri rumah. Akibat terlalu let1h, suri rumah cenderung untuk menghadapi tek4nan kerana menjaga anak seorang diri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bunga Ayu Dewi (@bungaaayu)


Ada yang bersetuju dan ada juga yang mengkr1tik dengan mend4kwa suri rumah yang menghadapi depr3si sebagai ‘lemb1k’. Kr1tikan yang dibuat individu itu mengundang p4dah apabila dia dikec4m hebat.

Terbaru, individu tersebut dengan rendah diri tampil memohon maaf. Sebagai seorang anak, suami dan bapa, dia mengerti kesuk4ran yang dihadapi isteri menjaga anak-anak.

Saya sendiri turut menjaga anak di rumah bersama isteri sejak anak saya dil4hirkan. Saya tidak n4fikan kep4yahan seorang ibu dan isteri dalam menjaga serta mendidik anak.

Tujuan ‘posting’ saya bukanlah untuk mengh1na suri rumah dan ibu-ibu di luar sana. Saya cuma ingin menekankan sekiranya benar beliau mengal4mi d3presi, sila dapatkan b4ntuan dan luahkan di pihak yang sewajarnya.

Dia berpendapat, tindakan merakam untuk tontonan umum bukanlah perkara wajar bagi seorang ibu yang sedang mengh4dapi d3presi.

Individu ini turut meng4ku khil4f kerana menggunakan bahasa yang k4sar dan kur4ng sop4n.

Semoga ini menjadi pengajaran kepada saya untuk lebih berhati-hati daripada segi penggunaan ayat yang lebih baik dalam ‘posting’ saya akan datang.

Berterima kasih di atas teguran yang diberikan orang ramai terhadapnya, dia berjanji akan lebih berhati-hati di masa akan datang.

Kredit: Facebook Mohammad Nurdin

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *