Tiba2 Fauzi Tingg4lkan ‘Live’ Zed Zaidi. Ingatkan Mengel4k Jwb Soalan, Rupa-Rupanya Ini Yg Berlaku.

Tul4r baru-baru ini mengenai sebuah kontr0versi membabitkan seorang pelakon, Fauzi Nawawi selepas dirinya menceritakan babak r0gol dengan Raja Farah.

Selain Fauzi, Penerbit, Khair Rahman serta pelawak Shuk Sahar turut terlibat dalam sebuah program dan turut menerima kec4man daripada netizen.

Menurut Fauzi, program tersebut sebenarnya sudah lama ditayangkan di kaca TV. Namun, ianya kembali h4ngat diperkatakan sehingga kec0h di Twitter.

Bagaimanapun, Fauzi serta Khair Rahman telahpun membuat permohonan maaf secara terbuka melalui platfom media sosial masing-masing serta menghubungi pelakon wanita itu bagi menjernihkan keadaan.

Fauzi adakan live dengan Zed Zaidi di TikTok

Berhubung dengan kejadian itu,  Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi telah mengadakan sebuah siaran langsung bersama pelakon itu di aplikasi TikTok.

Menerusi hantaran Zed Zaidi di laman Instagramnya, siaran langsung yang berlangsung semalam itu bertujuan untuk membuka peluang untuk Fauzi memberikan penjelasan terhadap kontr0versinya.

Malam ni (semalam) live di tiktok jam 11.30 malam penjelasan fauzi nawawi mengenai isu kontr0versi mengenai dirinya bersama presiden seniman zed zaidi

Bagaimanapun, ketika siaran langsung itu berjalan, Fauzi atau nama sebenarnya Mohd Fauzi Mohd Nawawi secara tiba-tiba meningg4lkan live berkenaan semasa Zed sedang bertanyakan sesuatu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZED ZAIDI (@rozaidijamil)


Namun, timbul pula d4kwaan daripada netizen selepas menganggap pelakon berusia 48 tahun itu dengan segaja meninggalkan live berkenaan bagi mengelak dari mengulas k0ntroversi tersebut.

Ingatkan sengaja tingg4lkan live, rupa-rupanya dah kena b4nned

Berhubung dengan itu, pelakon tersebut hakikatnya bukanlah lari dari menjawab isu k0ntroversi itu sehingga nekad untuk men4matkan siaran langsung berkenaan.

Perkara itu dikongsikan oleh seorang pengguna aplikasi TikTok bernama sunghoon.fantasy yang menjelaskan situasi sebenar bagi tidak mengelirukan keadaan.

Hakikatnya, mungkin ramai netizen yang tidak berpu4s hati sehingga akaun TikTok miliknya telah dil4porkan oleh netizen sehingga kena b4nned.

Zed Zaidi juga dilihat turut tidak berpuas hati terhadap sikap netizen yang nekad mel4porkan akaun pelakon itu. Ia seakan-akan menutup peluangnya untuk memberikan penjelasan.

Namun, menerusi video tersebut juga, dia kemudiannya telah kembali semula ke siaran langsung itu dengan menggunakan akaun TikTok keduanya.

Kredit: TikTok sunghoon.fantasy

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *