“Terkejut bila doktor kata bu4h pingg4ng Ismail dh ros4k..” Shahrol Shiro Sekali Lagi Diuji Duga4n Yg Ber4t.

Pelawak Shahrol Shiro memberitahu bahawa dia dan isteri, Nor Farhana Syamimi reda dengan ketentuan Ilahi apabila anak kedua mereka, Ismail Rifqi hanya memiliki satu buah pingg4ng.

Ujar Farhana, mereka dimaklumkan doktor mengenai keadaan Ismail yang memiliki buah pingg4ng sebelah kiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Hana (@anna_danisha)


Walau bagaimanapun, keadaan buah pingg4ng yang ada itu juga meng4lami bengk4k dan berada dalam keadaan tidak b4ik serta memerlukan rawatan segera.

Doktor mendapati buah pingg4ng Ismail belah kanan tiada, Manakala buah pinggang Ismai sebelah kiri bengk4k. Ismail perlu mendapatkan rawatan secepat mungkin memandangkan Ismail hanya ada satu buah pingg4ng dan buah pingg4ng yang ada pun bengk4k.

Sehubungan dengan itu, Shiro dan isteri memohon jasa baik orang ramai agar mendoakan kesihatan anak mereka itu yang baru sahaja berusia lapan bulan.

Mengakui lvluh hati melihatkan keadaan anak keduanya itu, Farhana berharap mereka berdua terutamanya dia sebagai ibu untuk sentiasa kuat menghadapi dug4an berat tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Hana (@anna_danisha)


Jelasnya lagi, Ismail mula meng4lami gej4la kerap dem4m dan naluri seorang ibu merasakan ada sesuatu yang tidak kena pada anaknya itu.

“Kami bawa Ismail berjumpa pakar dan buat pemeriksaan menyeluruh. Memang terkejut bila doktor kata kedua-dua buah pingg4ng Ismail sudah ros4k dan agak kr0nik.” ujarnya lagi menerusi sebuah hantaran yang dibuat di Instagram miliknya, baru-baru ini.

Semoga cepat sembuh diucapkan buat Ismail dan dipermudahkan urusan, InsyaAllah.

Kredit: Instagram

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *