“Terima kasih yg memfitn4h saya…” Zulin Aziz Str3ss, Komen Kepada Nana Dim4nipulasi, Difitn4h Pihak Tidak Bertanggungjawab.

PETALING JAYA – Pelakon dan juga pengacara Zulin Aziz terkil4n selepas mend4kwa komennya berhubung nilai ganti rvgi RM200,000 yang dituntut penyanyi Siti Nordiana atau Nana terhadap lima individu baru-baru ini telah diputarb3lit sehingga menjatuhkan fitn4h terhadapnya.

Dalam satu hantaran berbaur sin1s dalam Instagram, Zulin, 32, mengucapkan terima kasih kepada mana-mana pihak yang sengaja mem4nipulasi kenyataannya sehingga mendatangkan kec4man hebat netizen terhadap dirinya.

ZULIN AZIZ secara peribadi menghubungi Siti Nordiana bagi menjelaskan maksud komennya yang dimanipulasi netizen. Foto – K! ONLINE

“Terima kasih yang memfitn4h saya. Terima kasih mem4nipulasi ayat saya dan terima kasih semua yang hin4 saya,” katanya.

Dalam pada itu, Zulin turut berpendapat bahawa golongan neg4tif akan melihat sesuatu perkara secara neg4tif.

“Orang yang neg4tif akan sentiasa nampak benda neg4tif. Dia (masyarakat) tidak mahu faham, dia cuma nak hent4m

“Percayalah, akan ada lagi manusia yang tetap dengan caranya dan pemahamannya walaupun tuan badan pun faham (merujuk kepada Nana) apa yang aku cakap. Tak mar4h pun kalau tidak setuju, tapi janganlah fitn4h dan cakap benda yang tidak dicakap,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by زولين عزيز (@zulinaziz)


Menerusi hantaran yang dimuat naik itu, Zulin juga berkongsi tangkap layar mesej perbualannya bersama Nana. Secara peribadi, Zulin yang menganggap dirinya seorang sahabat kepada Nana meluahkan tek4nan dihadapi apabila ditvduh telah mengvtuk pelantun lagu Cinta Hanya Sandaran itu.

“Aku tertek4n orang cakap aku kvtuk kau. Cakap aku d3ngki, subhanallah. Tak mengapakah, Allah SWT tahu niat aku. Aku cakap sebaliknya.

“Aku pun minta maaf kalau ada apa-apa yang terasa. Aku bukan ‘team’ mana-mana. Sama juga aku cakap dekat Syura. Aku tak sokong dia buat ‘live’ itu,” ujarnya.

Luahan mesej itu kemudiannya turut dibalas Nana apabila dia menjelaskan bahawa dia faham atas apa yang terjadi.

“Aku faham. Aku pun minta maaf. Kau dah mesej aku (DM) pun aku rasa bersyukur sangat. Moga Allah SWT pelihara kita. Insya-Allah. Amin,” ujar Nana.

Semalam, Zulin menerima kecaman hebat oleh netizen selepas bertindak mempersoalkan nilai sama RM200,000 oleh Nana.

“Hmmm, nak buat apa RM200,000 tu. Dapat ke ubati hati yang terlvka,” tulis Zulin pada ruangan komen sebuah portal hiburan digital.

Komen ringkas Zulin tersebut menimbulkan pelbagai reaksi netizen selain menyifatkan  cembvru dengan tindakan sam4n tersebut.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *