“Terima kasih, anda smua dh b4ntu 4000 pniaga kecil..” Fazura Seb4k Tudung Yg Dijual Habis Dlm Masa 2 Jam.

“Terima kasih sebab anda semua sudah pun membantu 4,000 peniaga kecil yang hil4ng mata pencarian.”

Demikian ucapan terima kasih dengan nada sebak dan air mata bergvguran selebriti popular, Fazura kepada orang ramai apabila tudung keluarannya, Tudung Fazura berjaya terjual 80,000 helai dalam tempoh dua jam.

Dalam satu video yang dimuat naik di Instagram, isteri kepada pelakon, Fattah Amin itu tidak dapat men4han em0si apabila ramai rakyat Malaysia memberikan sokongan terhadap tudung keluarannya sekali gus membantu mereka yang terkes4n akibat p4ndemik Cov1d-19.

“Kenapa saya jual RM27, sekali lagi, saya nak semua orang mampu untuk beli. Kita nak bantu, kalau saya nak kaut untung boleh sahaja saya jual m4hal lagi.

“Ini supaya ramai boleh beli dan ramai dapat dib4ntu. Kebanyakan daripada mereka kaum wanita, ibu, ibu tunggal dan sebagainya. Mereka dah banyak hil4ng mata pencarian. Macam-macam dug4an yang mereka hadapi,” ujar Fazura yang baru bergelar usahawan tudung sejak Julai tahun ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fazura (@missfazura)


Jumlah jualan bagi 80,000 helai tudung itu dianggarkan mencecah RM2.16 juta.

Perkara itu didedahkan beberapa netizen melalui ciapan mereka dalam akaun Twitter.

“Dalam 2 jam 80,000 helai dah ‘s0ld out’, semoga dimurahkan rezeki selalu Fazura and selalu kongsi rezeki dengan semua orang,” ciap seorang netizen.

“Dalam tempoh 2 jam, dah dapat jualan RM2.16 juta. Formulanya mudah, jual murah, orang ramai dapat beli, niaga sekejap tapi dah untung,” tulis seorang lagi netizen lagi.

Sebelum ini, ibu kepada Nur Fatima Aisya menarik perhatian ramai apabila menjual tudung serendah RM27 dengan niat untuk membantu golongan yang terkesan akibat Cov1d-19.

Ciapan daripada beberapa netizen berhubung jualan Tudung Fazura.

Dedah pemilik nama sebenar, Nur Fazura Sharifuddinnya, angka 27 itu mempunyai nilai sentimental buat dirinya iaitu tarikh ulang tahun kelahirannya serta tarikh Fattah melamarnya.

Sumber: K! ONLINE, IG Fazura, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *