Sudah Seminggu Dikom4kan Di ICU, Keadaan Terkini Ibu Syamel Buat Rmai Bimb4ng.

PETALING JAYA – Tiada apa yang dapat dipohon selain doa oleh penyanyi terkenal Syamel untuk ibu kesayangannya, Wan Faaizah Karim, 55, supaya diberikan kesembuhan apabila terp4ksa ditidurkan akibat kekurangan oks1gen dalam badan.

Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd. Fodzly, 28, ketika dihubungi Kosmo! memberitahu, ibunya telah dimasukkan ke salah sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur sejak tiga minggu lalu dan kini ditempatkan dalam Unit Rawatan Rapi (ICU).

“Sudah tiga minggu ibu saya dimasukkan ke hospital dan kini terp4ksa ditidurkan di ICU sejak seminggu lalu. Ibu terp4ksa bergantung dengan alat b4ntuan pern4fasan kerana kekur4ngan oks1gen di dalam badan,” katanya.

Dalam pada itu, suami kepada penyanyi, Ernie Zakri itu men4fikan bahawa ibunya terp4ksa dimasukkan ke ICU akib4t dij4ngkiti Cov1d-19.

Ujar Syamel, dia tidak tahu punca ibunya tiba-tiba jatuh s4kit sehingga terp4ksa dimasukkan ke hospital memandangkan orang tuanya itu tidak pernah mengalami m4salah kesihatan s3rius sebelum ini.

“Puncanya kami tidak tahu. Selama ini dia tidak pernah mengalami m4salah kesihatan serius. Ini kali pertama dia dimasukkan ke wad sepanjang hidupnya,” jelasnya.

Katanya lagi, doktor mengambil keputusan untuk ibunya ditidurkan untuk menstabilkan keadaannya memandangkan golongan berusia seperti ibunya banyak menggunakan oks1gen walaupun hanya dengan sedikit pergerakan.

“Kalau ibu boleh bernafas sendiri sekitar 40 peratus pun doktor kata sudah cukup baik,” katanya.

Pelantun lagu Lebih Sempurna itu juga memberitahu sehingga kini dia masih belum dapat melawat ibunya kerana terikat dengan prosedur operasi standard (SOP) hospital yang tidak membenarkan mana-mana pelawat memasuki wad.

Pada masa sama, Syamel satu menerusi hantaran yang dimuat naik dalam Instagramnya meminta peminat untuk mendoakan kesejahteraan dan kesihatan ibunya supaya kembali pulih.

“Harap semua dapat mendoakan agar kesihatan ibu saya kembali pulih. Doakan juga kesejahteraannya,” kata Syamel.

Terdahulu, Syamel berkongsi kebimb4ngan dalam InstaStory apabila memaklumkan ibunya terpaksa dimasukkan ke ICU dan dit1durkan kerana mempunyai m4salah kekurangan oks1gen dalam badan. –

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *