Kegembiraan Suami ‘Dapat’ Ank Perempuan Tak Kesampaian, Isteri Pergi Selepas 8 Jam ‘Bert4rung’ Cov1d-19.

Kisah kehil4ngan orang tersayang akibat Cov1d-19 bukanlah sesuatu yang asing dalam kalangan masyarakat hari ini. Begitu juga yang dialami oleh Mohd. Fadli Abd. Wahab, 35 yang menetap di Kampung Pokok Asam, Pinang Tunggal, Sungai Petani, Kedah.

Dia dikhabarkan dengan berita pemergian isterinya, Umaisarah Azmi, 25 bersama k4ndungan yang berusia 7 bulan selepas 8 jam bert4rung apabila disahkan pos1tif Cov1d-19 oleh pihak Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) semalam.

Ibu kepada 2 anak lelaki yang berusia 6 dan 3 tahun dipercayai mengadu ses4k n4fas di rumahnya sekitar jam 5.05 pagi dan akhirnya menghembvskan n4fas pada jam 1.25 petang.

Menurut Mohd. Fadli, isterinya yang mula meng4ndung pada Januari lepas tidak pernah menghid4p sebarang peny4kit atau mengalami al4han.

Gambar kenangan Mohd. Fadli bersama arwah isterinya.

Dia difahamkan terus membawa isterinya ke hospital bagi mendapatkan rawatan kerana bimb4ng akan sesuatu yang burvk berlaku selepas terkeejut akan aduan isterinya yang sukar bern4fas dan lem4h seluruh badan.

Menurutnya, dia dan isterinya teruja dan gembira apabila bakal mendapat cahaya mata perempuan dalam tempoh dua bulan lagi. Kedua-dua anak lelakinya juga tidak sabar menunggu akan kelahiran adik perempuan mereka itu.

Dia yang bekerja di sebuah pusat menjual kereta terpakai di Padang Temusu sentiasa menemani sang isteri pada wal Jun lalu ekoran penvtupan tempat kerja sejak PKP 0.3.

“Tetapi awal pagi semalam selepas ses4k n4fas hinggalah dia hembus n4fas ter4khir, saya tak sempat berada disisinya dan hanya melihat tubuhnya yang telah kaku ketika dipanggil doktor untuk tujuan pengesahan kem4tian.”

Tambahnya lagi, kedua-dua anak lelakinya men4ngis dan memanggil ibu dan adik perempuan mereka pulang selepas mengetahui berita kem4tian ibunya.

Jen4zah isterinya dikebumikan di tanah perkvburan Islam di perkarangan Masjid Kampung Pokok Asam selepas proses bed4h si4sat.

Diharapkan ahli keluarga tabah dan redha akan pemergian arw4h. Semoga arw4h ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman bersama anak perempuannya (anak syurga), InsyaAllah.

Sumber: UM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *