“Some people need a backh4nd..” Giliran TMJ Buka Mulut 1su Caprice Dgn Ustaz Ebit Lew?

Kebelakangan ini, penyanyi rap terkenal yang turut join misi ke Gaza baru-baru ini mendakwa dirinya bakal membuat satu pendedahan di akaun instagram miliknya berhubung dengan misi kemanusiaan melibatkan Gaza dan Malaysia.

Isu Orang Berkopiah

Menerusi perkongsian di IG storynya itu, orang ramai mulai meneka siapakah gerangan yang dimaksudkan olehnya. Selain daripada Caprice, Ustaz Ebit Lew juga turut ke Gaza dalam misi kemanusiaan. Jadi, ia berkemungkinan dirujuk kepada pendakwah itu.

“Kec0h selepas orang Gaza soal Caprice pasal gambar..”

Caprice juga turut meluahkan rasa ralat dengan apa yang berlaku terutamanya berkenaan gambar yang diambil oleh pihak Ustaz Ebit Lew semasa memberikan bantuan di sana.

Dia turut mer4yu untuk memperbetulkan keadaan kepada pihak menteri namun tidak dipersutujui atas faktor kesel4matan.

Berkenaan isu itu, Caprice difahamkan telah tegur secara peribadi melalui DM dan juga menerusi WhatsApp, namun semuanya tidak dibalas oleh pihak ustaz.

Akhirnya, Caprice meluahkan rasa kecew4nya apabila akaun instagramnya dipercayai ‘dibl0ck’. Berikut adalah hasil tangkapan skrin yang dikongsi Caprice.

“Padehal bende kecik je. Tapi tak sangka sampai jadi macam ni. Selama ni kita sokong dan back-up ustaz di social media. Caprice tegur secara private dulu pasal ape orang Gaza share dekat Caprice..last2 kne bl0ck”

Team UEL perli Caprice?

Menurut Caprice, dia menanti hampir dua minggu dengan harapan agar apa yang berlaku bukanlah dari tindakan pendakwah itu. Namun, ‘bodyguard’ Ebit Lew seakan memb4kar lagi hubungan baik dia dan ustaz.

Namun begitu, diharapkan ramai pihak tidak menghvkum sesorang tanpa ketahui cerita selanjutnya. Diharapkan juga sal4h faham antara kedua-dua pihak mendapat jalan penyelesaian yang sebaiknya, InsyaAllah

Dalam pada itu, TMJ terus mendoakan dan menyokong usaha-usaha murni Ustaz Ebit Lew

TMJ juga ada menjawab pertanyaan netizan mengenai apa yang berlaku

Sekadar perkongsian.

Sumber: IG Caprice, OhMyMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *