Shafiq Ahmad Tweet ‘Seronok Tgk Kwn2 Main Bola’, Sekali TMJ Sendiri Beri Respon.

Pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim meneg4skan JDT adalah sebuah kelab bola sepak yang mementingkan prestasi semasa setiap pemain.

Tunku Ismail berkata, prestasi semasa pemain amat penting kerana JDT merupakan kelab bola sepak dan bukannya kelab keb4jikan sosial.

“Siapa berlatih bagus, kerja ker4s dia main. Siapa tidak dia tak main. Tak suka, pintu terbuka, ini bukan penj4ra, simple.

“Oh minit permainan penting, pergi sertai PJ City, setiap minit dapat bermain. Dalam JDT siapa kerja ker4s dalam latihan dan perform, dia main. Siapa nak cab4ran dalam karier dan kejuaraan datang ke JDT. Siapa nak minit (permainan) sertai kelab lain,” titahnya dalam media sosial Instagram miliknya, hari ini.

Tunku Ismail turut bertitah agar penyokong kelab itu mengetahui mengapa seseorang pemain itu tidak diturunkan dalam perlawanan dan bukan sebaliknya turut mengkr1tik tindakan kelab secara membuta tuli.

“Yang penyokong JDT pun tak tahu cerita terikut sent1men penyokong luar. Bayangan piala ke-8 dan pencapaian kelab tak nampak dan hargai.

“Nak ajar saya urus kelab, page page bola yang kononnya exp3rt pun sama. Lo4n lah player? Kau nak lo4n ke mana tr4nsfer window tutup,” titahnya.

Baginda turut memberi bayangan kenyataan tersebut dibuat sebagai membalas tindakan seorang pemain kelab itu yang memuat naik kenyataan seperti dia kurang dapat peluang untuk beraksi di atas padang.

Shafiq Telah Memohon Maaf

Titahnya, setiap pemain sudah mengetahui syarat dan polisi kelab H4rimau Selatan tersebut sebelum mereka menandatangani perjanjian kontrak.

“Masa buat keputusan sertai JDT pun anda dah tahu sy4rat dan pol1si kelab. Tahun lepas dan tahun sebelum itu kerap dapat main. Tetapi selepas ins1den peristiwa p4hit, you’re not the s4me.

“Kami beri masa, support, monitor. Jikalau tid4k puas h4ti atau setuju jumpa, communicate, bukan tweet. Apa-apapun, pintu sentiasa terbuka.

“Akhir kata, “Seronok tengok kawan-kawan main”. Main apa, main bola, nak main bola semua tempat boleh main bola. Kalau nak main bola dan tengok bunga 4pi, come to JDT,” titahnya lanjut.

Sumber: K! ONLINE, IG Story TMJ, Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *