“Semua sama sahaja, m4lu itu iman..” Ustazah Asma’ Tegur Wanita Berj0get Di Media Sosial.

Pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun memberi t3guran kepada kaum wanita agar tidak terlalu 0bses mengikut trend di media sosial.

Beliau dalam satu hantaran di Facebooknya berkata, golongan wanita Islam tidak kira tua ataupun muda perlu mengelak membuat k4ndungan dengan aksi berj0get atau men4ri di mana-mana platform media sosial.

Tangkap layar hantaran di Facebook Ustazah Asma’

“Duhai wanita Islam, yang tua atau muda, atas apa tujuan, el4k, del3te dan berh3ntilah buat content dengan aksi jog3t atau t4rian ya.

“Sama ada simple atau beria, ringan atau ber4t, ded4h atau tutup aur4t, semua sama sahaja. M4lu itu iman,” katanya.

Hantaran itu ternyata mendapat sokongan daripada orang ramai susulan kini terdapat banyak trend pelbagai jenis tarian di media sosial.

“Terima kasih ustazah. Semoga kita dan umat Islam semua tidak terpengaruh. Semoga semua di bawah lindungan Allah,” kata Sabariah.

“Terima kasih atas nasihat tanda sayang ustazah kepada kami. Mohon juga ustazah berganding bahu menegur m4rketing-m4rketing berunsur luc4h. Banyak lagi cara lain boleh difikirkan untuk buat. Hanya kerana untung, janganlah membel4kangkan syariat,” kata Amni.

“Ramai terlalu mudah terpengaruh. Semua nak ikut, bangga tanpa rasa m4lu. Semoga diberikan taufik dan hidayah,” kata Norma.

Sehingga kini, hantaran itu telah dikongsi lebih 11,000 kali dan lebih 49,000 tanda suka.

Sumber: K! ONLINE, FB Ustazah Asma’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *