“Selamat datang ke dunia..” Sharifah Shahira Kongsi Gmbar Periuk, Skali Lain Yg Netizan K0men.

Akibat g4ngguan bekalan air selama empat hari, pelbagai gelagat dan cara dilakukan penduduk Lembah Klang bagi menyimpan stok bekalan sumber asas tersebut.

Ada yang berebut membeli tong besar dan ada juga yang menadah air dalam plastik s4mpah untuk memastikan bekalan dapat disimpan bagi kegunaan harian selama empat hari.

Situasi g3tir yang dikatakan ‘acara tahunan’ penduduk Lembah Klang itu turut dilalui selebriti serba boleh, Sharifah Shahira.

Pelakon itu turut berkongsi bagaimana dia sekeluarga menyimpan bekalan air iaitu dengan menggunakan periuk besar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shiera Al-Khaired (@shieraijoy)


Katanya, idea tersebut tercetus daripada suaminya yang juga pelakon, Ijoy Azhari, 46, susulan jadual ketiadaan bekalan air bermula hari ini sehingga Sabtu.

“Suami aku pakai periuk ya. Kami ada periuk besar sebab selalu ada kenduri.

“Selamat datang ke dunia tiada air sehingga Sabtu. Katanya air akan mula diagihkan semula bermula hari Sabtu pada pukul 9 malam nanti,” katanya dalam satu entri Instagram.

Dalam ruangan komen, terdapat juga netizen yang turut melakukan cara yang sama seperti penyampai radio Suria FM itu.

Terdahulu, Pengurusan Air Selangor Sdn. Bhd. (Air Selangor) memaklumkan sebanyak 998 kawasan di tujuh wilayah di Lembah Klang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual selama empat hari bermula hari ini.

Situasi tersebut melibatkan wilayah Kuala Lumpur, Petaling, Klang/Shah Alam, Gombak, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor.

G4ngguan bekalan air berjadual tersebut bermula pukul 9 pagi 13 Oktober dan dijangka pulih sepenuhnya pada pukul 9 malam 16 Oktober.

Komen Netizan

Sumber: K! ONLINE, IG Sharifah Shahira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *