“Sebab aku ni retis, pasal tu jadi kec0h..” -Sajat Dedah Dia Bkn Pel4rian?

PETALING JAYA – Usahawan sens4si, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman meneg4skan dirinya bukan pel4rian.

Melalui satu video yang dikongsi di laman Facebook, Nur Sajat berkata, dia kini menjalani kehidupan seperti biasa cuma enggan pergi ke Jabatan Agama Islam (JAIS) selepas war4n t4ngkap kepadanya dikeluarkan M4hkamah Tinggi Syariah.

Sajat – K! ONLINE

Menurut Nur Sajat juga, keengganannya menyer4h diri turut menjadi sens4si kerana dia merupakan seorang selebriti.

“Tak perlu asyik nak memperso4lkan kenapa JAIS kejar, minta tolong p0lis tangk4pkan. Pasal k3s tak nak pergi JAIS je.

“Sebab aku ni retis (artis), pasal itu jadi kec0h,” katanya.

Terdahulu, pada 6 Januari lalu, Sajat mengaku tidak bers4lah di hadapan Mohammad Khalid atas pertvduhan berpakaian menyerupai wanita sehingga menyebabkan Agama Islam dipandang hin4 dalam majlis bacaan Yassin dan solat hajat.

Kesal4han itu dilakukan di Nursajat Beauticion, Seksyen 16 di sini pada pukul 7.30 malam, 23 Februari lalu.

Sabit kes4ahan boleh did3nda maksimum RM5,000 atau penj4ra tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya mengikut S3ksyen 10 (a) Enakmen Jen4yah Syariah (Negeri Selangor ) 1995.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *