“Saya Dah ‘Koy4k’, Akan S4man Awak..” – Zara Zya Beng4ng Gara-Gara…

“Saya dah koy4k dan penat sekarang ni”. Itulah luahan tebaru artis terkenal Zara Zya di laman instagramnya. Belum lagi selesai isu dia ditvduh songl4p duit b4ntuan, timbul pula isu lain yang membabitkan dirinya.

Zara zya sekali lagi diuji apabila ada individu ataupun pihak tid4k bertanggungjawab menggunakan gambar dan juga namnya untuk tujuan pen1puan.

Menerusi posting itu, Zara meminta pengikutnya supaya jangan mudah tert1pu dan terped4ya dengan teknik yang digunakan pihak tersebut yang konongnya menawarkan hadiah percuma yang berupa barangan elektronik seperti telefon dan lain-lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.malaysiaprihatin.com (@zarazya)


“Jangan terped4ya. Saya s4aman awak @zarazya_iphone_giveaway_fanpg. Tolonglah saya dah koy4k dan penat sekarang ni.

“Hari itu kena tudvh songl4p duit bantuan, sekarang ada orang ambil kesempatan pula guna nama saya buat peraduan iPhone. Lepas ni tak tahu apa pula.

“Saya tak mahu kalau ada yang tert1pu, akan sal4h saya, burvk lagi nama saya,” tulisnya pada posting tersebut.

Sudah letih dengan isu yang berkait dengan namanya, Zara memberi amaran ker4s kepada pihak tidak bertanggungjawab itu berhenti membuat pen1puan menggunakan namnya.

“Kalau terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, kibar je bendera putih. Ramai akan datang membantu. Tak payah nak buat benda k0tor ni, menyus4hkan orang saja.

“Benda ni 100 peratus sc4m (t1pu), tolong semua pengikut jangan tert1pu ya. Kalau saya dapat t4ngkap, saya akan sam4n awak,” tambahnya lagi.

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah mendapat lebih 3 ribu tanda suka dan rata-rata peminat dilihat menyokong usaha yang dilakukan Zara.

Komen Netizzen

“rep0rt smpai hilang ig tu..”

“s4man je…”

“Fuhh sc4mmer ke?”

Sumber: KOSMO, IG ZARA ZYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *