“Saya Banyak Buat D0sa, Tapi….” -Giliran Caprice Pula Tampil Bersuara

Sepanjang hari ini h4ngat diperkatakan di media sosial mengenai sidang media pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang menjawab segala tuduhan Caprice dan Presiden Cinta Gaza Malaysia (CGM) Nadir Al Nuri.

Apa yang pasti, ramai menantikan respon daripada Caprice yang mula mendedahkan perkara tersebut. Terbaru, Caprice dilihat memuat naik satu kenyataan di Instagram.

Menerusi entri itu, Caprice berkata dia mengakui banyak melakukan dos4 dan banyak perkara tentang agama perlu di pelajari. Namun, dia tidak pernah men1pu lebih-lebih lagi berkaitan agama.

“Caprice banyak buat dos4 dan banyak lagi kena belajar tentang agama. Namun, saya nak anda tahu saya tak pernah men1pu atau menyebarkan fitn4h apabila berkaitan kemajuan Islam dan umat Islam,” katanya.

Bagaimanapun, Caprice tetap memohon maaf dengan apa yang berlaku tempoh hari kerana dia terlalu emosi. Ujarnya, dia dan juga rakyat Malaysia sentiasa menyokong misi kemanusiaan dijalankan dua ikon tersebut.

“Caprice minta maaf dgn cara caprice waktu terlalu emosi tetapi selama ni kita memang bagi sokongan 300% kepada tuan Nadir di Gaza dan Ebit Lew. Pekara yang kita tahu, insyaAllah kalau bukan di dunia, kita jumpe di sana,” tulisnya.

Dalam pada itu, Caprice berharap hubungannya dengan Ebit Lew kembali pulih kerana mereka sendiri bertel4gah, bagaimana untuk membangunkan Gaza.

Diakhir perkongsian itu, Caprice berkata dia akan tetap meneruskan perjuangan ummah bukan hanya di Palestin tetapi di seluruh dunia serta memohon maaf serta bersedia untuk membela diri di mahkamah petunjuk Allah.

“Saya akan terus memperjuangkan diplomasi, perdamaian, dan belas kasihan untuk bukan sahaja Palestin, tetapi di sudut dunia. Saya akan membela sesiapa sahaja yang ditindas tak kisah bangsa dan agama.

“Saya minta maaf sekali lagi jika anda terlvka, saya tidak mahu meneruskan perb4hasan ini, saya harap hanya dapat bersatu dan mencapai tujuan bersama untuk perdamaian di Palestin. Sekiranya saya harus membel4 diri di mahkamah, saya akan melakukannya dengan petunjuk Allah. Terima kasih,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Sumber: ROTIKAYA, IG Caprice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *