“Dia kata seolah sy dis4ntau, kne bu4tan org..” Terb0ngkar Punca Sebenar DSV Ke Rmh Iqbal Pkul 3 Pgi.

Usahawan yang juga bekas pembantu peribadi kepada jutawan k0smetik terkenal, Datuk Seri Vida iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli terkejut selepas diterj4h masuk usahawan berkenaan di kediamannya sekitar pukul 3 pagi semalam.

Iqbal menerusi beberapa hantaran dalam InstaStory memberitahu, dia tidak menyangka Vida sanggup datang ke rumahya hanya kerana ingin menyerahkan sebentuk cincin yang dibelinya kepada saya.

“Kedatangan Datuk Seri Vida tanpa pengetahuan saya. Kali terakhir saya berhubung dengan beliau pada September lalu.

“Saya keluar tanpa p4kaian penuh, kerana fikir adik saya yang ketuk pintu rumah. Alamat rumah saya pun entah dari mana beliau jumpa,” tulisnya.

Akui jejaka kelahiran kelantan berusia 27 tahun itu, dia terpaksa melayan kedatangan Vida walaupun pada ketika itu sedang mengalami em0si kur4ng stabil.

Video Tersebut:

“Saya layan saja dengan em0si yang tidalah seberapa baik. Beliau tiggalkan saya dengan sebentuk cincin, pasti saya tidak akan sesekali pakai.

“Semestinya saya akan pulangkan kembali. Saya sebenarnya pen4t begini,” katanya lagi.

Dalam video InstaStory tersebut, dapat dilihat Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman, 49, sedang duduk bercerita mengenai cincin tersebut sambil ditemani anak lelakinya, Kacak.

Pada hantaran berbeza, Iqbal turut merasakan p3lik bagaimana pengawal keselamatan boleh membenarkan orang luar masuk sesuka hati ke kediamannya t4npa izin.

“Saya akan si4sat macam mana kereta Vida boleh lepas untuk masuk ke kawasan rumah saya. Saya m4rah pada pengawal keselamatan.

“Macam mana boleh mudah lepas walhal ada dua tapisan pondok kesel4matan untuk masuk ke kawasan rumah saya. Hanya pemegang kad sahaja yang boleh masuk. Biasanya pengawal akan hubungi terlebih dahulu jika ada orang datang,” tulisnya lagi.

Iqbal menerusi InstaStory terbaharunya turut memberitahu apa yang dilakukan Vida bukanlah satu lakonan atau publ1siti dan berlaku tanpa pengetahuannya.

“Jika ada yang rasa itu lakonan atau publ1siti, silakan. Saya berani bersump4h langsung tidak tahu kedatangan beliau.

“Saya terlalu pen4t untuk melayan dr4ma ini semua. Sekarang dia (Vida) katakan seolah-olah saya dis4ntau atau terkena buatan orang dan meminta saya untuk berubat. Bukan dis4ntau, saya penat,” katanya.

Terdahulu, pasangan itu merancang bagi mendirikan rumah tangga pada Disember akan datang tetapi berdepan pelbagai konfl1k seperti tidak mendapat restu kedua-dua anak Vida dan sebagainya.

Tidak setakat itu, Iqbal turut memberitahu hatinya sudah t4war dan telah memb4talkan tempahan hotel untuk hari bahagianya bersama Vida.

Sumber: K! ONLINE, IG Story Iqbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *