Paras 0ksigen Turun Mendadak, Keadaan Siti Sarah Sangat Tidak Baik Sekarang.

PETALING JAYA – “Sebelum majlis bacaan Yasin ini, doktor maklumkan keadaan Siti Sarah sangat tidak baik.”

Itu mukadimah suami kepada penyanyi Siti Sarah, Shuib memaklumkan keadaan terkini kondisi semasa isterinya yang sudah lebih dua hari berada dalam keadaan kom4 di Unit Rawatan Rapi, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia, Cheras.

Lebih mendukacitakan, Shuib atau nama lengkapnya, Shahmira Muhamad, 37, turut memberitahu paras bacaan oks1gen isterinya itu pula berada pada tahap yang rendah.

“Saya dimaklumkan oleh pihak hospital bahawa keadaan kesihatan Siti Sarah sangat tid4k baik dan bacaan paras oks1gennya pula hanya 40.

“Sekarang pihak hospital sedang cuba untuk terb4likkan Sarah,” kongsi Shuib sebelum majlis bacaan Yassin secara virtual sebentar tadi.

Kosmo! pada 7 Ogos lalu melaporkan Siti Sarah selamat melahirkan bayi lelaki dalam keadaan kom4 atau ditidurkan menerusi pembed4han bagi mengelakkan ris1ko akib4t keadaannya yang agak krit1kal.

Biarpun dilahirkan pra matang dan menggunakan bantuan pernafasan, bayi yang akan dinamakan sebagai Ayash Affan atas pilihan Sarah itu berada dalam keadaan stabil dan semakin aktif.

Siti Sarah, 37, sebelum ini dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia, Cheras, Kuala Lumpur pada Selasa lalu berikutan tahap oks1gen dalam badannya yang semakin mer0sot.

Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan pos1tif Cov1d-19 sejak 25 Julai lalu selepas menjalani saringan setelah pembantu rumah disahkan posit1f v1rus m4ut tersebut.

Pasangan itu bernikah pada 2011 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *