“Org tua hrus kita h0rmati..” (VIDEO) Hin4 Org Tua Meng3mis, Baim Wong Dikec4m Netizan.

Muhammad Ibrahim atau dikenali sebagai Baim Wong merupakan seorang pelakon lelaki berbakat dari indonesia yang terkenal dalam dunia sinetron.

Baim juga pernah berlakon dalam drama di Malaysia. Penglibatannya dalam industri tersebut berjaya melonjakkan namanya sehingga di kenali masyarakat di negara ini.

Selain itu, pelakon berusia 40 tahun itu juga dilihat sangat aktif dalam saluran YouTube serta telah banyak menghasilkan konten menolong orang m1skin serta memberikan sedekah kepada orang ramai.

Tayang wajah anak kedua

Bagaimanapun, pelakon tersebut juga turut berkongsikan kegembiraannya di laman Instagram selepas telah menimang cahaya mata kedua baru-baru ini.

Dia juga turut berkongsikan wajah anak lelakinya yang bernama Kenzo Eldrago Wong di media sosialnya itu sambil menzahirkan rasa syukur ke atas kel4hiran itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by baim wong (@baimwong)


Menerusi perkongsian itu, rata-rata netizen turut mengucapkan tahniah kepada pelakon itu selain memuji kecomelan yang tak tumpah seperti ayahnya.

Baim wong s0und orang tua minta sedekah?

Umum mengetahui, Baim menerusi saluran YouTube-nya telah menghasilkan pelbagai konten berkaitan amal jariah serta membantu orang yang sus4h.

Namun, lain pula cerita apabila konten amal jariah yang dibuatnya itu telah dikec4m t3ruk oleh net1zen selepas dikatakan telah mem4rahi seorang warga emas yang ingin meminta b4ntuan.

Perkara itu dikongsikan oleh seorang pengguna aplikasi TikTok bernama borneopedia memaparkan video pendek membabitkan hal k0ntroversi itu.

Menerusi video tersebut, disaat Baim sedang memberikan sedekah kepada peniaga jalan serta rider, dia menyedari terdapat seorang pakcik tua yang mengekorinya sejak dari tadi.

Berasa kurang senang, Baim dilihat memperso4l sebab mengapa pakcik itu mengekorinya sebelum individu itu menjelaskan ingin menjual barang kepadanya.

Kemudian, pelakon itu dilihat mem4rahinya sambil menyatakan bahawa seseorang perlulah bekerja untuk mendapatkan wang dan bukan dengan hanya meng3mis sahaja.

Baim dilihat terus menyambung amal jariahnya dengan memberikan wang kepada rider-rider sebelum beredar dengan menggunakan kenderaan mewahnya.

Netizen beri kec4man

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen dilihat memberikan kec4man kepada pelakon tersebut selain turut menyuruh Baim agar ber4dab terhadap orang yang lebih berusia.

Setakat ini, perkongsian itu telah mencapai lebih dari 7 juta tontonan serta seramai 379,000 telah meninggalkan komen.

Kredit: Instagram Baim Wong I TikTok borneopedia

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *