“Restoran tu tak rmai pelanggan..” Nora Danish Sndiri Tampil Brsuara Slps Dihnt4m Netizan.

PETALING JAYA – Selepas dikec4m berhubung kewajarannya membawa anak-anak makan di restoran (dine-in) sehingga mem4ksa suaminya Nedim mentarbiah netizen, giliran pelakon Nora Danish pula meluahkan cerita sebenar.

Kata ibu kepada dua cahaya mata itu, dia m4las hendak ambil pus1ng tentang perkara tersebut kerana enggan memanj4ngkan cerita.

Nora ketika dihubungi Kosmo! Online berkata, dia sudah melakukan beberapa perkara yang perlu untuk memastikan keselamatan anak-anak terjamin seperti menelefon pihak restoran untuk menempah sebuah bilik khas tertvtup.

“Sebenarnya restoran tempat kami makan itu dekat sahaja. Memang terlalu dekat , jalan kaki pun boleh. Lagi pun restoran tersebut tidak ramai pelanggan dan kami sekeluarga makan dalam bilik tertutup yang ditempah khas.

“Sebab itu saya serta suami dan anak-anak tidak pakai pelitup muka ketika berada dalam restoran tersebut kerana hanya ada kami sahaja berada dalam ruang khas di situ,” ujar Nora.

Ujar isteri kepada Nedim Nazri itu, dia telah menghubungi pihak restoran terbabit untuk memastikan jumlah pengunjung bagi memastikan perancangannya untuk makan bersama keluarga berjalan lancar.

NORA DANISH sudah melakukan yang terbaik bagi menjamin keselam4tan anak-anak sewaktu keluar makan di sebuah restoran baru-baru ini. Foto – K! ONLINE

Kata pelakon filem Suamiku J4tuh Dari Langit itu, sepatutnya tidak timbul 1su atau krit1kan apabila dia bersama suami membawa anak-anak makan di luar kerana pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) membenarkan perkara itu asalkan kanak-kanak berumur bawah 17 tahun ada bersama penjaga mereka.

“Saya tidak pernah membiarkan anak-anak keluar sendirian dan akan sentiasa mengawasi mereka. Lagi pun anak-anak saya sebenarnya lagi banyak mengh4biskan masa di dalam rumah sahaja dengan bermain permainan video.

“Cuma anak yang bongsu, Mohamed Neqayl yang kini berusia tiga tahun sedikit terkes4n sebab dia membesar dalam waktu p4ndemik Cov1d-19. Jadi dia tidak puas untuk ke sekolah dan berjumpa dengan kawan-kawan,” jelas Nora.

Jelasnya lagi, masyarakat hari ini sepatutnya sudah terbiasa dengan kehidupan norma baharu dan tidak ada benda yang patut diperso4lkan.

“Masing-masing kena terima. Saya enggan meng3luh dan meny4lahkan takdir. Saya terima sahaja keadaan yang berlaku dan ikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

“Kalau nak berani sangat pun, t4kut juga dij4ngkiti Cov1d-19,” katanya.

Foto – IG Nora Danish

Terdahulu, tindakan Nora dan suami membawa tiga anak mereka keluar makan di restoran untuk makan malam, kelmarin membuatkan segelintir netizen memperso4lkan tindakannya.

Menerusi satu hantaran dalam Instagramnya, Nora bersama suaminya, Nedim telah membawa tiga anaknya keluar untuk makan malam keluarga dengan kapsyen yang berbunyi: “dinner out with the boys before school starts (keluar makan makan bersama anak-anak sebelum sesi persekolahan bermula).”

Selepas dib4ngkitkan net1zen tentang 1su tersebut, Nedim memberitahu apa yang dilakukannya itu adalah tidak sal4h berdasarkan syarat yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

“Allah bagi ot4k untuk fikir dan bila KKM dan MKN (Majlis Keselamatan Negara) bagi pengumuman, rajin-rajinlah membaca. Kalau malas membaca jadi b0doh dan j4ngan k0men.

“Masuk ke laman web MKN dan sila baca. Kanak-kanak bawah 17 tahun harus ditemani ibu bapa. Sekain,” jawab Nedim.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *