“Spatutnya 4ib korang berdua knalah jaga..” Netizan Pertik4i Tindakan Iqbal Seb4rkan 4ib Sendiri?

Lelaki yang dikaitkan dengan episod percintaan bersama Datuk Seri Vida (DSV), Ahmad Iqbal Zulkefli menyifatkan usahawan k0smetik itu merupakan wanita pertama yang pernah disentuh olehnya.

Pengakuan itu dibuat Iqbal menerusi satu komen yang ditinggalkannya semasa DSV atau nama sebenarnya Hasmiza Othman membuat hantaran Live di laman Instagramnya semalam.

Bagaimanapun, ketika sesi Live itu, Iqbal dilihat hanya berm4sam muka selain tidak menunjukkan reaksi gembira seperti yang ditonjolkan sebelum ini.

Ketika kejadian, komen yang ditinggalkan oleh Iqbal telah menarik perhatian ramai apabila menyebut tentang niat sebenarnya untuk memperisterikan Dato Seri Vida.

“DSV perempuan pertama dan terakhir yang saya s3ntuh, sebab itu saya fikir untuk berkahwin. Kalian fikir sebab h4rta tapi DSV tak tunjukkan keseriusan,” katanya.

: Ahmad Iqbal Zulkefli meninggalkan komen kontroversi di live Instagram DSV semalam. Foto – K! ONLINE

Sementara itu, rata-rata orang ramai memperso4l tindakan Iqbal yang meninggalkan komen seperti itu, ini kerana kata-kata pemuda itu boleh mengundang fitn4h kepada pasangan tersebut.

“Kita semua tak sempurna, masing-masing ada 4ib yang masih tertutup tapi apa-apa pun Iqbal tak patut komen macam itu, dalam live pula itu kesian DSV,” kata Ain Ismail.

“Sepatutnya 4ib korang berdua kenalah jaga, nampak sangat Iqbal ini bertindak ikut em0si, sesuka hati komen benda-benda yang boleh mendatangkan fitn4h,” ujar Zuhair Zulkoplie.

“Kalau saya nak cakap lebih-lebih pun tak boleh sebab tak ada dalam situasi yang dilalui Iqbal, tapi kalau ikut logik akal dan ‘common sense’ tak perlu nak komen macam itu,” jelas Ahmad Haizal.

Sejak beberapa minggu yang lalu, hubungan di antara DSV dan Iqbal masih lagi menjadi tanda tanya.

Terdahulu, mereka berdua turut merancang untuk mendirikan rumah tangga pada Disember tahun ini tetapi hasrat itu terpaksa dit4ngguhkan susulan mendapat h4langan daripada anak-anak DSV.

Sumber: K! ONLINE, IG DSV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *