“Mohon kawan2 doakan..” Belum Dpt Melup4kan Afnan, Azmi Saat Ded4h Keadaan Terkini Istri.

Genap sebulan selepas pem3rgian satu-satunya permata hati mereka, penyanyi Azmi Saat mengakui isterinya Nazira Muhammad belum kuat men4nggung r1ndu apabila kerap menit1skan air mata teringatkan si kecil.

Dalam nada berbaur seb4k, penyanyi itu mengharapkan doa dan ucapan positif orang ramai sebagai hadiah bersempena ulang tahun insan dicintainya itu supaya terus tabah.

“Hari ini, hari ulang tahun kel4hiran orang yang sangat bermakna dalam hidup saya. Dialah isteri, sahabat, kawan dan nyawa saya.

“Mohon kawan-kawan doakan dia agar sentiasa dirahmati, diberkati, dilimpahkan rezeki yang berkat, sentiasa dalam kebaikan di dunia dan akhirat.

“Kalau sudi, tolonglah hadiahkan kata-kata positif untuknya. Hari ini genap sebulan arw4h Afnan dil4hirkan.

“Ternyata, dia masih belum betul-betul boleh melupakan saat-saat indah bersama cahaya mata kami,” katanya menerusi perkongsian di Instagram lima hari lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azmi Saat (@azmi_saat)


Pada masa sama, Azmi, 34, berharap ucapan positif orang ramai dapat menyunt1k semula kekuatan kepada Nazira.

“Walaupun keadaannya semakin baik, tapi setiap hari akan ada masa dia menangis kerana rindukan Afnan dan detik indah itu.

“Mudah-mudahan kata-kata positif anda semua dapat memberi seribu kekuatan buat dirinya, insya-Allah. Selamat ulang tahun kelahiran Nazira Muhammad,” luah penyanyi Tulus itu lagi.

Terdahulu, vokalis kumpulan Caliph Buskers itu kehil4ngan cahaya mata pertamanya tiga hari selepas dil4hirkan pada 27 September lalu.

Lebih meny4yat hati, takdir tersebut dilalui Azmi dan Nazira setelah 10 tahun menanti kehadiran zuri4t sendiri.

Pasangan itu bagaimanapun reda apabila anak sulung yang dinamakan sebagai Khairul Afnan disahkan meningg4l duni4 akibat keg4galan fungsi ot4k pada 30 September lalu.

Nazira mel4hirkan Afnan menerusi kaedah pemb3dahan di sebuah pusat perubatan yang dil4hirkan dengan berat 3.3 kilogram.

Azmi mendirikan rumahtangga dengan Nazira, seorang penjawat awam yang juga Orang Kelainan Upaya (OKU) c4cat penglih4tan pada 2011.

Sumber: K! ONLINE, IG Azmi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *