“Mohon doa semua..” Mak Dlm Kategori R1siko Tinggi, 8 Ahli Keluarga Almy Nadia Positif Cov1d.

Pelakon Datin Almy Nadia sebak apabila lapan ahli keluarga di Balik Pulau, Pulau Pinang termasuk ibunya disahkan pos1tif Cov1d-19.

Isteri kepada Datuk Fizz Fairuz itu meminta maaf kepada semua insan kesayangannya kerana hanya dapat menitipkan doa daripada kejauhan disebabkan faktor jarak dan situasi semasa.

“Saya minta doa semua agar emak, anak, adik, adik ipar dan empat anak saudara kami yang disahkan pos1tif Cov1d-19 supaya cepat sembuh.

“Minta jasa baik anda, terutama untuk mak kami yang berada dalam kategori ber1siko tinggi. Harap abah (ayah) kuat dan boleh uruskan semua.

“Insya-Allah, saya akan cuba sedaya upaya untuk kuatkan ment4l dan fizikal demi keluarga di Penang,” katanya menerusi hantaran di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FizzAlmy (@almynadiaofficial)


Selain ibu bintang filem Dunia Baru The Movie itu, Roshida Hashim, 54, anak angkat Almy yang dipelihara keluarganya, Nur Afrina Darwisya, 12, turut dij4ngkiti v1rus berkenaan.

Rumahtangganya dengan Fizz yang juga ahli perniagaan pada April 2014 diserikan kehadiran tiga lagi cahaya mata perempuan iaitu Nur Afrina Arianna, 6, Nur Afrina Aurora, 5, dan Nur Afrina Ayra, 3.

Bulan lalu, Almy yang kini tujuh bulan h4mil anak keempat pernah meluahkan kebimb4ngan melihat impak Cov1d-19 sehingga men4ngis teres4k-es4k menerusi Instagramnya.

Dia mendedahkan diser4ng ket4kutan selepas menyedari berdepan ris1ko terutama dalam keadaan dirinya yang sedang meng4ndung.

Sementara itu, difahamkan bapa dan seorang adik lelaki Almy atau nama penuh Almy Nadiah Aminuddin Shah, 35, tidak dij4ngkiti selepas keputusan ujian c4litan dikeluarkan, semalam.

Sumber: K! ONLINE, Ig Almy Nadia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *