Minta Izin Nk Byr Sparuh, Tapi Reaksi Bls Tuan Rmh Buat Individu Ini Seb4k..

Dalam keadaan sekarang, ramai rakyat Malaysia yang terjejas akibat p4ndemik Cov1d 19. Ada yang hil4ng kerja, ada yang tidak dibenarkan bekerja ekoran situasi l0ckdown yang dilaksanakan kerajaan.

Oleh sebab itu, ramai yang hilang punca pendapatan untuk meneruskan kehidupan seharian. Malah ada yang terputus bekalan makanan dan juga tidak mampu membayar sewa rumah.

Tidak mampu membayar penuh sewa rumah. Itulah situasi yang dialami seorang individu yang berkongsi video di akaun tiktok @irham. Kejadian itu disebabkan dia kehil4ngan punca pendapatan ekoran perlaksanaan l0ckdown.

Namun tak disangka-sangka, Tuan Rumah berbaik hati untuk tidak mengambil sewa pada bulan itu.

Video tersebut:

Dalam video tersebut dapat dilihat induvidu tersebut meluahkan rasa syukur dan seb4k kerana kebaikan yang dilakukan tuan rumah tersebut. Bukan sahaja tidak perlu membayar sewa, malah tuan rumah tersebut malah menawarkan pertolongan kepada dia sekirannya dia mempunya apa-apa m4salah.

Setakat ini, perkongsian tersebut telah mendapat 12 ribu tanda sukaan dan lebih 500 perkongsiam. Rata-rata netizen memuji tindakan yang dilakukan tuan rumah tersebut.

Komen Netizzen

“Kim salam kt brade epul…”

“alhamdulillah..”

“semoga owner murah rezeki…”

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber: HCL, Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *