“Mem4lukan Geng2 Logo H Je..” (Video) Pmandu Honda Snggup R3mpuh Palang Tak Nk Byr Tol.

Selain Perodua Myvi ‘King’, logo ‘H’ juga menjadi idaman orang lelaki dan wanita Malaysia. Orang kita selalu kata kalau guna logo ‘H’ mesti senang nak tarik hati gadis, betul ke? Tapi sus4h juga kalau mampu pakai Honda tapi perangai macam ni! S3dih….

Ohmedia maksudkan tentang aksi pemandu Honda yang mer3mpuh palang untuk mendapatkan tol percuma. Kejadian ini berlaku di Plaza Tol Semenyih dan berjaya dirakam dashcam pengguna jalan raya yang berada di depannya.

Dalam rakaman itu, pemandu Honda HR-V dilihat mencucuk kenderaan di depan dan mer3mpuh palang tol walaupun palang itu sudah turun untuk menutup jalan.

Video Tersebut:

Shahida dalam perkongsian di Twitter meminta bantuan orang ramai untuk mengesan pemandu honda terbabit. Dia juga meminta orang ramai untuk memberi tahu cara untuk melakukan aduan jika berlaku situasi seperti ini.

Pakai H tapi takkan bayar tol tak mampu

Rata-rata netizen meluahkan rasa tid4k puas hati dengan apa yang berlaku. Ada juga yang mengatakan surat s4man dari syarikat konsesi tol akan diterima pemandu terbabit.

Kita yang tengok pun s4kit hati dibuatnya. Tidak pasti mengapa semakin ramai pula yang berani mer3mpuh palang tol semata-mata nak lalu jalan percuma.

Mungkin perbuatan seperti ini sudah banyak berlaku, cuma sekarang lebih banyak dapat dirakam selepas ada kesedaran untuk memasang dashcam. Apapun semoga pemandu Honda berkenaan dapat dikesan dan menerima d3nda setimpal.

Kredit: Twitter

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *