“Tak sangka kapsyen sy tu jd isu..” Did4kwa Pat4h Hati Bawa Diri Ke Makkah, Mawar Karim Tampil Buka Mulut.

Memuat naik gambar berdua dengan pelakon Ashraf Muslim, usahwan popular Mawar Karim memohon maaf andai tindakannya itu menggvris hati mana-mana pihak.

Menurut Mawar, pertemuannya dengan Ashraf berlaku secara tidak seng4ja dimana ketika itu dia terserempak dengan pelakon itu di kediaman sal4h seorang teman di Jeddah.

“Kami terserempak di rumah s4lah seorang teman di Jeddah. Ketika itu, saya baru sampai, manakala Ashraf sudah mahu beransur pulang. Secara jujur, saya tiada niat menggvris hati sesiapa. Lagipun, kami bukan baru kenal, sebaliknya sudah lama saling mengenali.

“Secara kebetulan, kami terserempak di tempat 4sing, jadi saya mengambil peluang bergambar dengannya,” katanya.

Kata Mawar lagi, dia tidak menyangka kapsyen gambar tersebut menjadi apabila ramai berpendapat tindakannya tidak manis memandangkan status Ashraf sebagai suami orang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mawar Karim (@mawar_karim)


“Bagi mengelakkan sal4h faham, saya sengaja meletakkan kapsyen tidak serius berbunyi ‘ana la thlatha’ yang bermaksud ‘saya bukan yang ketiga’, tetapi tidak sangka ia menjadi 1su dalam kalangan netizen,” katanya.

Dalam pada itu, Mawar men4fikan dia ke Tanah Suci Mekah untuk membawa diri susulan pernikahan bekas suaminya, Fizo Omar minggu lalu, sebaliknya ke sana atas urusan kerja.

“Pat4h hati dan bawa diri? Saya bukan berhijrah terus, sebaliknya ke Makkah atas urusan kerja. Buat kali pertama saya meningg4lkan anak, Wan Maryam Wan Hafizol untuk tempoh lama dan pergi seorang diri.

“Sambil bekerja menguruskan hal dunia, saya tidak menyangka diberi peluang untuk muhasabah dan mendekatkan diri dengan Allah,” katanya.

Terdahulu, Mawar pernah mendirikan rumah tangga dengan Fizo Omar pada November 2013, namun bercer4i pada Julai 2019. Pasangan itu dikurniakan anak perempuan, Wan Maryam, kini berusia 4 tahun.

Sumber: Rotikaya, BH, IG Mawar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *