Makan Tauhu Seketul Pun T4kut G3muk. Atikah Suhaime Nekad Diet ‘Mel4mpau’.

Pelakon Atikah Suhaime dan dilem4 mas4lah ber4t badan nampaknya tidak dapat dipis4hkan.

Terbaharu, pelakon drama Dendam Cinta Arissa menerusi satu hantaran dalam InstaStory miliknya baru-baru ini telah merancang pelan diet untuk dirinya dengan cara tersendiri.

“Jadi sekarang saya merancang untuk ‘crush diet’ (diet mel4mpau) untuk tiga hari dan kembali pada diet sihat (pada hari keempat).

“Kemudian buat balik ‘crush diet’,” katanya.

Atikah atau nama lengkapnya Nur Atikah Mohd. Suhaime berkata, pada usia 30 tahun kini, makan seketul tauhu pun sudah meris1kokan boleh peningk4tan berat badan kepada dirinya.

ATIKAH meluahkan kerisauan terhadap beratnya kini yang suk4r turun. Foto – K! ONLINE

“Kadangkala saya mendapati walaupun cuma memakan seketul tauhu pun boleh menyebabkan saya menjadi g3muk dengan mudah bila sudah berusia 30 tahun,” jelasnya.

Menerusi hantaran berbeza, pelakon yang kini sedang menjalinkan hubungan cinta bersama kekasih hati, Datuk Lokman Teh masih berpegang pada prinsip ‘sayangi tubuh badan sendiri’ walaupun seg3muk mana pun diri seseorang.

Namun, Atikah tidak dapat menol4k hakikat untuk terlihat cantik ketika bergaya kerana perkara itu boleh membuatkan dia berasa yakin dan gembira.

“Saya mahu kelihatan menarik dan cantik ketika bergaya. Anda mungkin boleh untuk tidak bersetuju. Tetapi saya rasa itu adalah satu-satunya cara untuk saya rasa gembiran dan yakin apabila saya kelihatan menarik,” jelasnya.

Tahun lalu, Atikah pernah mendedahkan bahawa dia terpaksa menol4k banyak tawaran lakonan kerana mengalami pertambahan berat badan sejak Cov1d-19 melanda sehingga dia merasakan dirinya kelihatan seperti seekor ikan paus.

Sekadar info, ‘crush diet’ merupakan satu kaedah diet yang dilakukan secara mendadak dengan pengambilan kalori harian yang rendah iaitu pada kadar kurang daripada 1,000 kalori atau kurang 50 peratus daripada keperluan harian.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *