“Mak dh menigg4l..” Lufya Omar Dedah Keadaan Terkini Adik Aisyah.

Baru-baru ini tular rakaman video menunjukkan seorang bapa memvkul anaknya hingga tersvngkur atas jalan. Lebih meny3dihkan apabila si anak dilihat cuba mempert4hankan bapa ketika disoal seorang lelaki.

Kejadian yang dipercayai berlaku di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur itu telah membuatkan ramai berasa m4rah. Malah, selebriti, Lufya Omar turut mengikut rapat perkembangan kanak-kanak yang dikenali sebagai Aisyah itu.

Foto – OhMedia

Menurut Lufya, selepas k3s tul4r bapa Aisyah telah dit4ngkap dan Aisyah kini diletakkan di bawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat. Walau bagaimanapun, dia tidak dimaklumkan mengenai lokasi rumah kebajikan Aisyah ditempatkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lufya (@lufyalaana)


Terdahulu, pelakon ini meluahkan rasa kes4l melihat kanak-kanak comel ini menjadi m4ngsa der4 bapa sendiri. Dia s3dih terkenangkan amanah yang patut dipvkul seorang bapa disi4-si4kan begitu sahaja.

lufya

Malah, dia turut meluahkan hasrat untuk menjadikan kanak-kanak itu sebagai anak angkat. Namun, proses pengangkatan tidak mudah disebabkan Aisyah bukan warganegara Malaysia.

Kredit: Instagram Lufya

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *