“Maafkan mama sbb tak dapat..” Luahan Hati Ibu Arw4h Adik Fayyad Buat Rmai Seb4k.

Lin4ngan air m4ta dan ungkapan maaf berkali-kali diucapkan Nur Shamimi Abdul Malek sebaik sahaja melihat j4sad k4ku anak lelakinya yang ditemui m4ti lem4s dalam lombong di Taman Kinta Baru di sini semalam.

Nur Shamimi, 26, yang men4­ngis sambil mengusap wajah anak kedua daripada lima beradik itu terp4ksa dip4pah dan ditenangkan ahli keluarga.

“Mama minta maaf. Maafkan mama sebab tak jaga Fayyadh baik-baik,” rintih Nur Shamimi.

Fayyadh. Foto – Kosmo

Kehil4ngan kanak-kanak hiperaktif, Muhammad Fayyadh Ukasyah Abdul Wahid, 6, yang mempunyai m4salah pend3ngaran dan b1su itu disedari ibunya pada pukul 6.30 petang kelmarin setelah didapati tiada di ruang tamu rumah.

Menurut Nur Shamimi, dia menyedari kehil4ngan anaknya setelah melihat pintu geriji besi dan pagar rumah terbuka lalu segera mencari di taman permainan berhampiran.

“Ketika hil4ng semalam, firasat saya kuat kata Fayyadh memang pergi ke taman. Selalunya, kalau keluar dia ke taman main papan gelungsur sahaja.

“Sebab itu kami cari Fayyadh di situ. Saya tak sangka langsung dia akan ke lombong, walaupun dekat taman tapi memang dia tidak pernah ke sana,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Kinta Baru semalam.

“Dia memang 24 jam dengan saya, kalau mahu tidur pun dia akan tunggu saya dahulu. Walaupun tidur berh1mpit dan hanya dapat pegang kaki, itu pun cukup untuk dia tidur lena.

“Saya cari dia sampai 4.30 pagi. Saya pergi ke tempat dia selalu main, saya panggil nama dia tapi tidak jumpa,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Hasron Nazri Hashim mengesahkan m4yat kanak-kanak dijumpai pada jarak 80 meter dari rumah keluarganya.

Sumber: Kosmo, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *