“Knapa ibu tiggl kita..” Meng4lir Air M4ta Shuib Tak Dpt Jwb Soalan Ank2.

Sudah genap 17 hari pem3rgian isteri tercinta, pelawak Shuib Sepahtu memberitahu dua anaknya iaitu Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6 sering bertanyakan mengenai arw4h ibu mereka.

Memahami anaknya-anaknya masih kecil, Shuib berkata ada masanya hanya air mata meng4lir kerana tidak dapat memberikan jawapan setiap kali mereka bertanyakan mengenai ibu mereka.

“Macam Matin, dia baru usia 6 tahun, kadang-kadang apabila teringat dia akan tanya. Anak perempuan pula apabila s3dih dia akan tunjuk.

“Sebelum tidur dia akan tanya ibu dekat syurga, kenapa ibu lama kat sana padahal dah janji nak berjalan sama-sama, tidur sama-sama.

“Dia akan tanya kenapa ibu pergi tingg4lkan dia. Nak tak nak kena jawab, kalau tak ada jawapan bagi air m4ta saja. Uwais dah faham, dialah jadi penen4ng untuk adik-adik,” katanya.

Berkongsikan perkara itu ketika IG Live bersama rakannya, Abu Talib dan pendakwah Mohammad Yaakub Yusra, Shuib berkata anak bongsunya akan balik ke rumah dalam masa terdekat.

“Alhamdulillah tiga hari lalu Ayash dah keluar dari inkub4tor dan dia dah mula minum susu ibu saya dapat daripada sepupu sendiri.

“Insya-Allah dalam dua minggu lagi, doktor akan buka alat b4ntuan pern4fasan. InsyaAllah minggu ketiga Ayash akan pulang ke rumah,” katanya.

Sumber: Rotikaya, Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *