“Klau saya angkat kaki segalanya akan musn4h..” TMJ Beri Bayangan Tinggalkan JDT?

Pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengesahkan baginda sedang memikirkan kemungkinan untuk meningg4lkannya kelab bola sepak yang telah dipimpinnya sejak 2014.

Tunku Mahkota Johor itu dalam laman Instagram baginda bertitah, keputusan itu bagaimana masih dalam pertimbangannya sama ada benar-benar mahu meninggalkan JDT atau sebaliknya.

Titah baginda, antara yang menjadi kebimb4ngan sekiranya baginda meninggalkan skuad Harimau Selatan itu segala-galanya akan musn4h.

Foto – IG Story TMJ

“Saya sudah lapan tahun mengurus JDT, secara jujur saya l3tih sikit. Tetapi jikalau saya angkat kaki segala-galanya akan musn4h, pemain akan pergi, penaja akan l4ri dan kakitangan staf juga akan pergi.

“Jadi saya 50/50, tetapi dengan secara jujur, saya l3etih sikit kerana saya mengurus bola sepak oleh kerana minat, tetapi saya tidak perlukan bola sepak,” titahnya.

Baginda bertitah demikian menjawab pertanyaan seorang pengikut laman sosial Instagram miliknya yang bertanyakan sama ada betul baginda akan meninggalkan JDT.

Titah baginda lagi, dalam hidup seseorang individu, mereka seharusnya mencari sesuatu yang baharu apabila tidak lagi berasa gembira melakukan perkara yang sudah menjadi kebiasaan.

“Dan dalam hidup apabila kita tidak berasa gembira buat sesuatu, kita harus cari benda lain. Saya pun banyak tanggungjawab lain, jadi buat masa ini 50/50,” titahnya.

Pada 25 Ogos lalu, Tunku Ismail meninggalkan komen seolah-olah baginda akan menjadi JDT yang telah menjuarai Liga Super buat kali kelapan berturut-turut.

“Saya telah berjaya memba­ngunkan JDT dengan macam-macam kejayaan dalam dan luar padang. JDT telah berjaya menjadi satu jenama yang besar.

“Kemudahan infrastruktur bertaraf tinggi dan 18 piala pasukan senior dan 10 piala pasukan junior. Kesemua 28 piala dalam lapan tahun.

“Ini saya punya hadiah terakhir kepada kelab,” kata Tunku Ismail di ruang komen ber­kenaan.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *