“Kami warga negara dianaktirikan…” Warga 4sing Dapat V4ksin Dulu, Ramai Luah Rasa Tak Puas Hati.

PETALING JAYA – Ramai dalam kalangan rakyat negara ini terasa bagai dianaktirikan apabila melihat ribuan pekerja warga 5sing terlebih dahulu berpeluang mendapat sunt1kan v4ksin, beberapa hari kebelakangan ini.

Ada juga dalam kalangan rakyat yang belum menerima sunt1kan v4ksin ‘cembvru’ apabila ada di antara golongan tersebut mendapat v4ksin Pf1zer yang disifatkan sebagai v4ksin kayangan.

“Patut kerajaan bagi warganegara semua dulu baru warga 4sing. Ataupun suruh mereka bayar. Ini tidak memang berses4klah kisahnya. Lepas itu dengar kata ramai dapat Pf1zer,” komen pemilik akaun bernama Farhaan Cynix.

“Warga 4sing dapat dulu v4ksin, kami warga negara dian4ktirikan. Tunggu MySejahtera sampai sekarang belum dapat. K3s makin banyak,” komen Noraini pula.

“Terbaik saya daftar v4ksin bulan Februari sampai sekarang tak dapat. Warga 4sing ada yang isi borang 15 Julai, 30 Julai sudah dapat,” ujar Adrian Neb dalam nada kes4l.

“Warga 4sing penyumbang ekonomi negara. Kalau warga asing tiada mungkin kilang tidak beroperasi agaknya. Kasihan kita dianaktirikan. Sudah lama daftar tidak dipanggil lagi,” ujar Faridah Fatihah Asri

Rata-rata mereka turut meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan sikap majikan terlibat yang seperti lepas tangan dan hanya mengharapkan kepada kerajaan semata-mata berhubung situasi tersebut.

Terdahulu, satu rakaman berdurasi 26 saat tular di laman sosial sejak semalam memaparkan ribuan warga 4sing berbaris panjang bagi memasuki Pusat Pemberian V4ksin (PPV) KLCC.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *