“Asyik terk3jut, terjaga & ckp dlm m4mai..” Lulvh Hati Kak Long Lihat Keadaan Sherie.

Pengasas bersama sebuah klinik swasta berkongsi keadaan pelakon, Sherie Merlis yang kelihatan terlalu pen4t, l3su dan puc4t ketika mengunjungi keluarga aktres itu yang kini menjalani ku4rantin.

Datin Ummul Khairiyah Abdul Rahman menerusi akaun Instagram @kai_kaklong berkongsi, beliau dihubungi Sherie melalui panggilan video yang ingin bertanya mengenai keadaan ibunya.


“Pada ketika ini Sherie sedang menjaga ibu yang terl4ntar, bapa yang kur4ng sih4t, dua anaknya serta dua lagi anak saudara.

“Kak Long tanya bila kali terakhir Sherie makan atau sempat tidur dan Sherie tidak memberi respons yang baik selain menunjukkan simptom ‘bvrn0ut’ yang amat ketara,” tulisnya semalam.


Katanya, apabila tiba, Sherie berjalan dalam keadaan terhvyung-h4yang dan petugas kesihatan memberinya air coklat suam namun dia hanya merenung minuman tersebut sebelum memintanya untuk b4ring dan cuba tidur.

“Sherie asyik terk3jut, terjaga selain bercakap dalam keadaan m4mai yang dia perlu bangun menguruskan ibunya, beri makan anak-anak, urus rumah dan macam-macam lagi.

“Allah lulvhnya hati Kak Long melihat keadaan Sherie. Sherie dapat tidur ayam tidak sampai sejam sudah bangun,” ujarnya.

Tangkap layar petugas kesihatan mem4ntau keadaan Sherie dan memb4ntu menguruskan ibunya yang uzvr. Foto – K! ONLINE

Ahad lalu, Kosmo! melaporkan, adik perempuan Sherie bersama suami dan dua anak yang pos1tif Cov1d-19 telah dihantar ke Pusat Ku4rantin dan R4watan Cov1d-19 Beris1ko Rendah Swasta (PKRCS) di ibu kota.

Sumber: K! ONLINE, IG Kai Kak Long

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *