“Jumpa di M4hkamah..” Tak T4kut Dgn Siti Nordiana, Peguam Sedia L4wan Di M4hkamah.

K3s s4man fitn4h Siti Nordiana memasuki fasa baru apabila dua lagi def3ndan iaitu Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin dan jurusolek, Razidah Ahmad menegaskan mereka tidak melakukan sebarang kes4lahan.

Menurut peguam yang mewakili mereka iaitu Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli berkata penegasan itu akan menjadi penyataan pembelaan yang akan difailkan di m4hkamah pada Isnin.

“Secara ringkasnya, berdasarkan pembelaan yang dimasukkan, pihak def3ndan keempat dan kelima percaya k3s ini adalah tidak wajar diteruskan kerana kata-kata yang diadukan Siti Nordiana tidak berbuar fitn4h.

“D4kwaan fitn4h yang dibuat oleh Siti Nordiana terhadap anak-anak guam adalah dis4ngkal,” katanya.

Nurul Hafidzah (kiri) mewakili Sam Samin dan Aida G, manakala Alan Razak pula mewakili Syura, Lan Solo serta isteri. Foto – Mstar

Dalam pada itu, Hafidzah berkata anak guamnya tidak gent4r berdepan dengan pihak plaintif dalam mencari kebenaran kerana dia yakin tiada sebarang fitn4h dalam kenyataan anak guamnya.

“Def3ndan-def3ndan tidak t4kut kerana mereka berada di sisi kebenaran. Pihak defendan akan berjumpa dengan pihak Siti Nordiana di mahkamah dan barisan peguam kami akan memberikan yang terbaik untuk membela nasib def3ndan,” katanya.

Terdahulu, Siti Nordiana menuntut permohonan maaf menerusi media serta membayar RM500,000 setiap seorang.

Selain itu, Nana juga menuntut g4nti rvgi khas, g4nti rvgi t3ruk dan g4nti rvgi teladan menerusi penyataan tuntutan tersebut

Sumber: Rotikaya, Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *