‘Jangan bertopengkan malaikat di sebalik perangai sy4itan’ -Baby Shima

PETALING JAYA – Ber4ng dengan teguran k4sar netizen yang sewenang-wenangnya mempersoalkan ibadah solatnya, penyanyi Baby Shima tampil menempelak sikap golongan sedemikian agar berhenti daripada terus berasakan diri sebagai malaikat.

Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli memberi reaksi kepada individu berkenaan apabila ditegur secara kas4r, bahawa tidak ada gunanya solat jika tidak menutup aur4t.

“Semalam saya ada post (muat naik hantaran) satu video dalam TikTok. Lepas tu ada seorang mamat ni dia cakap, ‘Apa guna solat tapi tay4ng body (badan).

“Seakan-akan kau seorang saja yang boleh solat dan kau boleh tentukan siapa yang sah dan tak sah solat.

“Disebabkan pemikiran kau yang selalu berfikiran kot0r, kalau orang bertutup litup bagai pun, fikiran kau tetap kotor. Kau kvtuk-kvtuk aku tapi aku tengok kau punya following (mengikuti) (TikTok) tu banyak dengan perempuan-perempuan s3ksi. Bukankah itu namanya mun4fik? Kalau nak tegur biarlah bertempat dan cermin diri dahulu,” katanya.

Tegas penyanyi yang terkenal dengan lagu Roadbl0ck Hatiku itu, jangan sesekali menilai orang hanya pada luaran tanpa mengetahui niat seseorang itu.

“Cukuplah kau jvdge (adili) orang. Kau hanya tengok daripada luaran sahaja. Tapi kau tak tahu niat seseorang itu. Cuma Allah saja tahu,” katanya lagi.

Menjengah ruangan komen, rata-rata pengikut dan rakan selebriti tampil memberikan kata-kata semangat serta nasihat.

“Banyakkan bersabar ya dik. Insya-Allah Tuhan tahu apa yang kita lakukan dan niat. Tak perlu kisah dengan apa yang orang nak kata.

“Setuju dengan Shima. Orang macam tu kadang-kadang kita kena sekolahkan sikit baru dia rasa diri dia tu kurang cerdik,” tulis seorang pengikutnya.

Sumber: K! ONLINE, Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *