“Allahuakbar.. Ser4m weii!..” (Video) Individu Kongsi Detik2 Jelm4an Mata Mer4h Buat Rmai Terg4mam.

Seperti yang diketahui ramai bukan semua manusia di dunia ini mempunyai kelebihan untuk berinteraksi dengan m4khluk h4lus lagi-lagi di dalam ‘alam sebalik mata’.

Semalam tul4r sebuah video di Facebook mengenai seorang pengamal perubatan atau lebih dikenali Ustaz Rosdi didakwa mengangkat ‘h4ntu air’ sehingga berlaku pen4mpakan susuk tubuh m4khluk h4lus tersebut.

Berdasarkan video berdurasi 3 minit 40 saat oleh Md. Rosdi Hassan di laman sosial Facebook, ustaz tersebut bertindak menyeberangi sebatang sungai pada waktu malam.

Ketika kejadian, ustaz berkenaan seolah-olah menenggel4mkan dirinya dan selepas beberapa saat beliau timbul dari permukaan air bersama satu ‘entiti’ yang bermata bewarna merah.

Susulan perkongsian video itu, rata-rata pengguna Facebook berasa ser4m dengan pended4han oleh ustaz berkenaan mengenai rupa sebenar j1n yang lebih dikenali sebagai ‘h4ntu air’.

“Allahuakbar, cukuplah saya dapat lihat m4hkluk gh4ib dalam video ustaz ini sahaja. Kalau terjumpa depan mata sendiri, bukan saya t4kut tapi mugkin t4k kuat semangat untuk berdepan dengan m4kluk ini,” kata Sulaiman Salleh.

“Alhamdulillah, bukan semua orang boleh zahirkan benda-benda begini. Minta ustaz tunjukkan lagi yang lain untuk pengajaran akan kekuasaan Allah S.W.T dengan kehebatan ilmu orang-orang dulu,” jelas Mohd Yusoff.

“Ser4m betul bila tengok hantu air macam itu, ini baru jelm4an sahaja belum susuk tubuh sebenar kalau dia tunjuk dirinya yang sebenar pasti lagi menyer4mkan,” ujar Nur Hidayah.

Terkini video tersebut mendapat lebih 11,000 reaksi dan dihujani lebih 2,600 komen di media sosial Facebook.

Sumber: K! ONLINE, Facebook, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *