“Indah Khabar Dari Rupa..” Wanita Kongsi Suasana Di Langkawi, Rupanya Rmai Yg Tert1pu Selama Ini?

Bermula 16 September lalu, kerajaan telah membenarkan individu lengkap dua dos v4ksin ke Pulau Langkawi sempena projek rintis Gelembung Pelancongan. Pengunjung yang berhasrat ke Langkawi diwajibkan untuk menjalani ujian pengesanan Cov1d-19 sebelum dibenarkan berangkat.

Walaupun sudah dibenarkan melancong, terdapat segelintir netizen yang masih r4gu-r4gu untuk keluar rumah. Mereka bimb4ng jika tercetusnya klust3r baharu hasil daripada aktiviti pelancongan itu.

Sebagai salah seorang pengunjung terawal ke Langkawi, wanita ini mendedahkan keadaan sebenar di situ. Wanita yang dikenali sebagai Zietie Shadean ini men4fikan d4kwaan Langkawi ses4k dengan kehadiran pengunjung.

Katanya lagi, sepanjang berada di sana, banyak tempat yang dikunjunginya kosong. Ini termasuklah di lapangan terbang, kedai makan, jeti, pantai dan tempat membeli belah.

Ujarnya, cerita neg4tif yang ditularkan di media sosial telah memberi kesan kepada peniaga. Apabila cerita tul4r, ramai pengunjung t4kut untuk ke Langkawi.

Dia berpendapat, apabila negara sudah berada dalam fasa end3mik, orang ramai hendaklah membiasakan diri dengan keadaan dan norma baharu ini. Apa yang penting, pengunjung sentiasa menjaga prosedur operasi standard (SOP) yang telah dikeluarkan kerajaan seperti menjaga jarak, memakai pelitup muka dan mencuci tangan.

Perkongsian penuh pengalaman di Langkawi


Kredit: Zietie Shadean

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *