“Subhanallah.. Allahu Akbar..” (Video) Ikan Puyu Naik Darat. Rezeki Atau Ada Sesuatu Yg Akn Berlaku?

KUALA SELANGOR – Puluhan ikan puyu didapati naik ke darat di luar sebuah surau di Sawah Sempadan, Tanjong Karang, hari ini.

Insiden itu tular menerusi video berdurasi satu minit 26 saat dengan perakam melahirkan rasa p3lik terhadap kejadian tersebut.

Keajaiban berlaku ketika hujan itu seterusnya menimbulkan pelbagai sp3kulasi dengan menyatakan akan berlakunya b4njir bes4r.

“Allahu Akbar, banyaknya (ikan puyu). Ajaib, Ajaib, Ajaib. Kejaiban surau Sulaiman. Hari ini, 18 Ogos 2021 banyaknya ikan puyu naik,” kata perakam tersebut.


Sementara itu, rata-rata netizen yang menyaksikan video tersebut teruja dengan ins1den tersebut dengan mengaitkan dengan perubahan musim.

“Ikan akan naik ketika hujan secara mend4dak terus dan kejadian ini akan belaku apabila sesuatu kawasan itu telah mengalami musim kem4rau.

“Dengan kata lain sekarang sudah masuk musim hujan yang sering berbeza dgn bulan lepas agak kem4rau,” kata pengguna Pekebun Kecil.

Ada juga netizen menyatakan pemberian rezeki kepada penduduk setempat.

“Allah kalau hendak beri kita rezeki boleh datang dari bermacam-macam cara. Bersyukurlah. Tidak must4hil bagiNYA,” ujar pengguna Zulkafli bin Ibrahim.

Sementara itu, jurucakap Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kuala Selangor menegaskan pihak belum menerima sebarang laporan berkaitannya.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *