Ibu Shaheizy Sam Dikec4m Sbb Jumpa Anak2, Skali Dia Balas Balik Buat Netizan Terdiam.

Kes4l dengan tohm4han kononnya merentas negeri dan berkumpul dengan anak-anaknya, pelakon veteran, Khaty Fauziah terpaksa berkongsi surat raw4tan susulan berkaitan m4salah j4ntung yang dihidapinya untuk ‘menvtup’ mulvt net1zen.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, pelakon berusia 64 tahun itu berkata dia terpaksa menunjukkan bukti rawatan tersebut kerana telah menjadi bahan sind1ran netizen selain ingin menjernihkan keadaan apabila ada dalam kalangan pengikutnya bertel4gah sesama sendiri.

“Assalamualaikum. Saya sebenarnya tidak perlu buktikan apa-apa berkenaan peristiwa semalam yang menjadikan sebahagian daripada kamu semua bertel4gah sehingga melemparkan pelbagai sind1ran.

“Saya dan suami yang merentas negeri. Anak-anak semua tinggal di sekitar daerah yang sama di Selangor. Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kami juga sama seperti anda, tidak dapat berjumpa,” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KhatyFauziah (@khatyfauziah)


Kata ibu kepada pelakon Shaheizy Sam itu lagi, dia kini yang menetap di Melaka terp4ksa datang ke Kuala Lumpur untuk menjalani r4watan susulan di Institut J4ntung Negara (IJN).

“Kalau anda memang ikhlas mengikuti perkembangan saya dan keluarga, tentu anda tahu saya pernah menjalani prosedur j4ntung tiga bulan lalu. Tentulah saya perlu ke IJN untuk raw4tan susulan.

“Saya kena bermalam di rumah anak dan sebelum masuk ke dalam rumah, saya dan suami kena tunggu 15 minit. Baru dapat masuk dalam rumah sebab kena ikut prosedur operasi standard (SOP),” katanya.

Menjelaskan lebih lanjut, nenek kepada 13 orang cucu itu memberitahu, dia pernah menjalani prosedur j4ntung yang agak s3rius sekitar tiga bulan lalu di IJN sendirian tanpa ditemani anak, menantu dan cucu.

“Mereka langsung tidak dibenarkan untuk melawat saya sehinggalah saya balik ke Melaka untuk patuhi SOP. Anda dapat bayangkan tak kalau prosedur j4ntung saya g4gal ketika itu?

“Saya dan keluarga langsung tidak dapat bersama atau berjumpa,” katanya.

Sehubungan itu, Khaty atau nama sebenarnya Fauziah Khatijah Musa meminta orang ramai supaya menghormati hati dan perasaan orang lain serta belajar untuk menggunakan bahasa yang elok supaya bangsa Melayu dihormati.

Saya dan keluarga juga hanya manusia biasa. Kalau ada sil4p dan s4lah, harap dimaafkan,” ujarnya.

Terdahulu, Khaty berkongsi suasana meriah ketika dia berkumpul bersama keluarga besarnya ketika menjalani raw4tan susulan di IJN.

Tindakan pelakon itu berkumpul beramai-ramai bersama keluarganya menimbulkan perb4lahan dan kec4man daripada netizen kerana mend4kwa dia telah mel4nggar SOP bagi mengekang penul4ran Cov1d-19.

Sumber: K! ONLINE, IG Khaty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *