Hasrat Pulang Ke Kampung Tak Kes4mpaian, Kakak Ded4h Pesanan Ter4khir Arw4h Sufian.

Sebelum ini kami ada kongsikan tentang seorang lelaki telah ditemui meningg4l dunia rumah sewa. Lelaki itu berusia 28 tahun dan merupakan seorang jurutera k1mia. Sehari sebelum ditemui men1nggal dunia, dia difahamkan telah menyebabkan pec4hnya pintu kaca sebuah masjid di Taman Scientex, Pasir Gudang seleaps waktu Isyak.

Hasil siasatan awal pihak polis juga mendapati lelaki terbabit berasa m4rah selepas pintu masjid ditvtup. Pihak polis kemudian mendapatkan kenyataan dari ahli keluarga dan mendapati arw4h dalam keadaan tert3kan selepas lebih enam bulan tidak pulang bertemu keluarga di Terengganu.

Perkara ini turut dikongsikan oleh kakak kepada lelaki terbabit yang menganggap adiknya itu seorang anak yang sangat baik. Adiknya juga sangat memikirkan ummah dan banyak berbakti.

Arwah selalu berpesan “jadikan ahli keluarga sebagai satu keutamaan”.

Kakak arw4h, Siti Ayu Megawati turut berkongsi pesanan di atas kerap kali diulang-ulang adiknya. Bagi mereka, keluarga sangat beruntung dan bersyukur ada seorang anak dan adik yang amat mementingkan ahli keluarga.

Arw4h turut kerap kali meluahkan hasrat untuk pulang ke kampung, kerja di sana dan menjaga ayah yang menghidap peny4kit lel4h kron1k.

Saya dan arw4h tinggal berdekatan antara satu sama lain di Johor Bharu. Pada Sabtu lalu, arw4h beberapa kali mendes4k serta mengajak saya untuk pulang ke kampung bersamanya, tetapi saya meminta beliau bersabar hingga Ahad bagi menguruskan dokumen rentas negeri.

Namun, perancangan itu tidak tercapai apabila saya menerima panggilan pada 4 pagi dan dimaklumkan kejadian menimp4nya

Dalam perkongsian lain, Geng Bakal Jen4zah memaklumkan jen4zah telah diuruskan dengan baik di Hospital Sultan Ismail dan akan dikebvmikan di kampung halamannya di Kuala Berang, Terengganu.


Semoga arw4h ditempatkan bersama orang-orang beriman. Dalam pada itu, diharapkan jangan ada sebarang sp3kulasi atau meny4lahkan sesiapa dalam kejadian yang menimpa arw4h.

Kredit: Harian Metro | Facebook

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *