“Hari ini hari yang paling sed1h…” Bapa Ashraf Muslim Meningg4l Duni4. Ini Puncanya…

Selepas lapan hari bert4rung ny4wa akibat j4ngkitan Cov1d-19 tahap lima, bapa kepada pelakon Ashraf Muslim, Muslim Bulat, 67, meningg4l dunia pada pukul 6.37 pagi tadi di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur.

Berita duk4 tersebut diumumkan Ashraf menerusi akaun Instagramnya sebentar tadi.

“Assalamualaikum semua, hari ini hari yang paling sed1h. Ayah sudah meningg4lkan kami dalam keadaan baik dan tenang.

“Mungkin itu yang terbaik untuk dia sebab Allah lebih sayangkan ayah daripada kami,” tulis Ashraf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim)

Sebagai anak sulung daripada tujuh adik-beradik, Ashraf atau nama sebenarnya Muhd. Ashraf Muslim, 40, mewakili keluarganya memohon kemaafan bagi pihak arw4h bapanya andai terdapat kesil4pan yang dilakukan ketika hayatnya.

“Saya sebagai anak sulung ingin memohon maaf atas segala kesil4pan ayah saya yang pernah dilakukan sewaktu dia masih hidup.

“Kalau ada hut4ng-hut4ng atau perkara yang masih belum selesai boleh hubungi saya. Insya-Allah, sama-sama kita doakan semoga ayah ditempatkan di tempat ‘special’ (istimewa) di alam baru bersama mereka-mereka yang beriman. Insya-Allah,” tulisnya.

Terdahulu pada 20 September lepas pelakon filem Ada Apa Dengan Dos4 itu memaklumkan bapanya terpaksa di1ntubasi kerana keadaannya yang krit1kal.

Ketika itu, keadaan bapanya kr1tikal kerana j4ntungnya semakin lem4h dan sebahagian org4n dalamannya telah ros4k kerana dij4ngkiti Cov1d-19 tahap lima.

Pada April tahun lalu, Ashraf turut dij4ngkiti Cov1d-19 sekembali pulang menjalani penggambaran drama bersiri, Demi di Inverness, Scotland.

Selepas 25 hari diku4rantin di Hospital Sungai Buloh, Selangor, Ashraf akhirnya sembuh dan dibenarkan pulang.

Sumber: K! ONLINE, IG Ashraf Muslim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *