“Harga pn mel4ngit jgk..” Tul4r Di Media Sosial Penjual Tawar Baju K4lis S4ntau, S4ka Dan S1hir.

Pelbagai produk ditawarkan di laman sosial kononnya boleh mengelakkan diri daripada sebarang g4ngguan m4khluk h4lus bermula daripada t4ngkal, air, minyak sehinggalah ke pakaian.

Terbaharu, tul4r di laman sosial penjualan baju muslimah dan baju t-shirt yang dikatakan mampu mencegah g4ngguan m1stik tersebut.

Menurut keterangan oleh penjual produk berkenaan, baju yang dijualnya itu di jahit menggunakan kaedah falaq iaitu amat mujarab untuk pes4kit m1stik seperti s4ka, s1hir dan s4ntau.

Harga yang ditawarkan pula adalah RM313 bagi baju muslimah wanita (blouse), manakala harga ahli adalah RM270 sehelai.

Iklan penjualan baju yang dijahit menggunakan kaedah falaq yang did4kwa mampu menceg4h peny4kit m1stik seperti s4ka, s4ntau dan s1hir.

Selain baju wanita, turut ditawarkan adalah baju t-shirt bagi kaum lelaki yang ditawarkan dalam pelbagai saiz bermula saiz S sehingga ke XXL.

Susulan perkongsian iklan terbabit, rata-rata pengguna laman sosial mengecam tindakan penjual terbabit dan menganggap tawaran itu adalah sesuatu yang meng4rut dan boleh mendatangkan sy1rik.

“Dia punya tailor (tukang jahit) mesti kena naik ke l4ngit nak buat baju ni sebab guna kaedah falaq, harga pon mel4ngit jugak,” tulis Nurul Syuhada.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna laman sosial dikenali sebagai Azman Man.

“Siapa percaya kepada ‘kuasa’ pakaian ini dia betul-betul sudah ses4t dan menyimp4ng dari agama. Tapi saya yakin mesti ada juga yang akan membelinya nanti,”katanya.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *