“Ulu h4ti bagai dir0bek..” Dua Minggu Diser4ng S4kit M1steri, Fizz Fairuz Akhirnya Ded4hkan Punca Sbenar.

Ulu h4ti bagai dir0bek, tengkuk ber4t, sukar bernafas dan hil4ng selera makan antara perkara dirasai Datuk Fizz Fairuz sepanjang dua minggu diser4ng s4kit mist3ri.

Meskipun hampir sebulan berlalu, pengalaman yang ditempuhi sekembali dari menjalani penggambaran kisah seram membuatkan aktor berkenaan semakin berhati-hati ‘masuk’ ke tempat orang.

Katanya, dia kerap berdepan peristiwa sama namun kali ini kesan dialaminya agak men4kutkan apabila sehingga kini masih belum pulih sepenuhnya terutama m4salah g4strik.

“Ramai juga yang tertanya-tanya saya s4kit apa. Sebelum ini saya pernah mendapatkan rawatan kecem4san disebabkan m4salah g4strik yang berpunca tiada sel3ra ketika s4kit, September lalu.

“Kata orang tua ‘ket3gur’ atau kena t3gur. Mungkin sil4p saya sendiri tetapi sebelum ini kalau ke tempat baharu di mana-mana lokasi penggambaran, saya sangat jaga kata-kata dan perbuatan.

“Memang saya rasa lain macam masa itu, cuma tak sangka kesannya berlanjutan sampai dua minggu. Saya jadi orang lain, s4kit satu badan dan enggan melayan anak isteri sebab em0si yang saya tak tahu kenapa.

“Disebabkan tak makan, saya diser4ng g4strik. Alhamdulillah, selepas mendapatkan rawatan secara perubatan Islam dan moden, saya semakin pulih serta kini dapat bekerja semula,” katanya kepada Kosmo! Online.


Memahami isteri tercinta, Datin Almy Nadia dan anak-anak ris4ukan keadaannya yang sedang menjalani penggambaran di Ipoh, Perak, Fizz mengakui doa mereka membuatkannya terus bersemangat.

Pemilik nama sebenar Mohd. Fairuz Zainal Abidin, 42, itu kini bersama pasukan produksi JS Pictures yang diketuai pengarah, Jinggo menjalani penggambaran drama bersiri Roti Cicah Susu.

Bakal disiarkan sebanyak 16 episod di Astro Ria, Fizz mengakui sekian lama tidak berada di set berikutan fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) membuatkannya teruja.

“Dalam drama ini saya membawakan watak putih iaitu seorang lelaki bernama Iskandar yang cuba membongk4r komplot jah4t membabitkan sebuah keluarga.

“Selain Ipoh, selepas ini kami bakal bergerak ke Janda Baik dan Fresar Hill, Pahang untuk menyudahkan penggambaran yang dianggarkan dapat diselesaikan sebelum akhir bulan ini,” tambahnya lagi.

Mengakui sudah mula r1ndukan keluarga memandangkan sepanjang PKP mereka banyak melakukan aktiviti bersama, jauh di sudut hati Fizz mengagumi isterinya menguruskan anak-anak yang masih kecil.

“Bagi saya, Almy isteri dan ibu hebat kerana dalam keadaan sarat h4mil pun dia mampu menguruskan rumah dengan sempurna tambahan pula melayani anak kecil yang tengah l4sak.

“Apabila saya sudah mula bekerja, bermakna urusan rumah tangga terutama menjaga anak-anak dikendalikannya sendiri. Saya tahu dia kuat semangat,” katanya mengenai Almy yang kini h4mil lapan bulan.

Almy dan Fizz mendirikan rumah tangga pada 26 April 2004 dan dikurniakan empat cahaya mata perempuan termasuk seorang anak angkat.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *