“Elok je brg tersusun tak bersep4h..” Warganet Kagum Lihat Keadaan Bilik Pakcik Ini Walau Dlm Keadaan Serba Kekur4ngan.

Sebuah rakaman video memaparkan seorang warga emas yang didapati menjadikan sebuah stesen minyak tinggal sebagai tempat berteduh menimbulkan rasa seb4k dalam kalangan pengguna media sosial.

Menerusi video berdurasi 15 saat yang dikongsi Instagram kakiviralmedia, difahamkan warga emas tersebut bekerja sebagai pengawal kesel4matan dan tinggal di bangunan terbi4r itu seorang diri.

“Sebaknya hati kesian tengok pakcik ni tinggal di bangunan terbiar. Semoga ada yang sudi b4ntu pakcik ini dapatkan tempat tinggal yang lebih baik.

“Walaupun serba kekur4ngan, tapi pakcik tidak lupa Sang Pencipta dan pembersih orangnya. Moga pakcik sihat-sihat dan dipermudahkan urusan,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAKI VIRAL MEDIA (@kakiviralmedia)


Menurut hantaran itu juga, bangunan terbiar itu terletak di Petagas, Putatan, Kota Kinabalu Sabah.

Tinjauan Kosmo! di ruang komen mendapati, orang ramai melahirkan rasa simp4ti dan berharap agar ada pihak yang dapat membantu memberikan tempat tinggal kepada warga emas itu.

Komen Netizan

“Walaupun tempat tinggalnya di dalam bangunan tinggal, pak cik ini masih menjaga kebersihan. Harap ada pihak dapat b4ntu,” kata Anis.

“Allah, kemasnya pakcik ini..elok je barang tersusun tak bersep4h. Bila solat kita jaga, Insha-Allah semua perkara kita jaga termasuk kebersihan,” kata Hafiz.

“Semoga Allah SWT luaskan rezeki pak cik ini,” kata Hakizah.

Sehingga kini, video tersebut telah ditonton lebih 16,000 kali.

Sumber: K! ONLINE, IG Kaki Viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *